Σελίδες

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Ανεξίτηλη η σφραγίδα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη»


Sigmalive/KYΠΕ, Ινφογνώμων Πολιτικά


Είναι φυσικό τα λόγια να μοιάζουν φτωχά και ανήμπορα για να περιγράψουν το ανάστημα και τις διαστάσεις της προσωπικότητας του Ευαγόρα Παλληκαρίδη δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου απευθύνοντας χαιρετισμό, σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Αθλητικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», σημειώνοντας ότι η σφραγίδα του ήρωα στον ορισμό της αντρειοσύνης είναι ανεξίτηλη.

«Είναι προνόμιο και ξεχωριστή τιμή να έχει κάποιος, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, την ευκαιρία να απευθύνει το λόγο για μια τόσο ξεχωριστή και απαστράπτουσα μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας, που συγκλόνισε με τη θυσία του ολόκληρο τον Ελληνισμό αλλά και το παγκόσμιο αντιαποικιακό κίνημα», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε λέγοντας ότι «καθηκόντως, η Πάφος, η Κύπρος, ο Ελληνισμός, τιμούν την αγέραστη μνήμη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, το μεγαλείο της θυσίας του, το γιγαντιαίο μέγεθος του αγωνιστικού του αναστήματος, το λαμπρό παράδειγμα του ηρωισμού του».

Είναι φυσικό, είπε, «τα λόγια να μοιάζουν φτωχά και ανήμπορα για να περιγράψουν το ανάστημα και τις διαστάσεις της προσωπικότητας του Ευαγόρα Παλληκαρίδη», προσθέτοντας ότι είναι «καταφανής η αδυναμία απαρίθμησης των αρετών και της κορυφαίας συμβολής του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας».

«Η σύνοψη της σύντομης ζωή του και ο μαρτυρικός του θάνατος θα αποτελεί για πάντα πολύτιμη εθνική κιβωτό», υπογράμμισε, συμπληρώνοντα ότι πρόκειται για «ένα θάνατο που σηματοδότησε την παντοτινή αθανασία».

«Δεν υπάρχει πια απεικόνιση της υπέρβασης του ανθρώπινου φόβου και αποτύπωσης του ορισμού της αντρειοσύνης χωρίς την ανεξίτηλη σφραγίδα που έθεσε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης», είπε.

Τέλος, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «οι δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες του Σωματείου που φέρει το όνομα της λαμπρής αυτής ηρωικής μορφής του Κυπριακού Ελληνισμού, έχουν αγκαλιαστεί και αναγνωριστεί από το λαό μας αλλά και από το σύνολο του Μητροπολιτικού Ελληνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: