Σελίδες

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Απειλούν με διχοτόμηση αυτοί που την τσιμεντώνουν!»


Αντιστάσεις

Με τον Σάββα Ιακωβίδη στην Sigma Live

ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πολίτες δεν σιωπούν πια. Αντιδρούν. Και σχολιάζουν εύτολμα την οικονομική κρίση και τα πολιτικά επιδόματα και μισθούς κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων. Οι κυβερνώντες καλά κάνουν να προσέχουν τις αντιδράσεις του λαού που μουρμουρά και οργίζεται. Ο εκλεκτός φίλος Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, γράφει και σχολιάζει. Καυστικά και κριτικά:
«Στις ‘’Αντιστάσεις’’ σου, την Κυριακή 13/11/2011, με τίτλο: ‘’Κρίση; Ποια κρίση, Κίκη Καζαμία;’’, παραθέτεις κάποια στοιχεία για τις αμοιβές διαφόρων κυβερνητικών στελεχών. Βέβαια δεν αντιλέγω! Είναι άκρως αποκαλυπτικά και εξοργιστικά τα ποσά, αν σκεφτεί κάποιος πως τα ποσά για οδοιπορικά των βουλευτών και τα επιδόματα για καφέδες των υπουργών είναι ίσα με συντάξεις ανθρώπων, που δούλεψαν σαν σκλάβοι μια ζωή στον ιδιωτικό τομέα! Όλοι αυτοί, όσα λαμβάνουν ως γνήσια κομματικά δημιουργήματα, τα καταθέτουν στα ταμεία του ΑΚΕΛ και λαμβάνουν μισθό άγνωστο στον καθένα από τους πολίτες; Σύμφωνα με όσα παραθέτεις, αν τα ποσά εκείνα είναι ετήσιες απολαβές, στα ταμεία του κόμματος εισρέουν ετησίως όχι λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Και τα εφάπαξ που θα λάβουν άμα τω τερματισμώ των υπηρεσιών τους στο κράτος; Και οι συνακόλουθες συντάξεις; Όλα στα ταμεία του κόμματος.

»Αυτά αναμένεται να περικόψει ο κύριος υπουργός των Οικονομικών; Μάλλον, αδίκως θα αναμένουμε! Το ιερό ταμείο του κόμματος είναι εκείνο από το οποίο ζουν όλοι αυτοί και πλήθος άλλων, και για να έχει την ευχέρεια το κόμμα να ασκεί εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας πολιτική ‘’κράτους εν κράτει’’! Είναι ενδεικτική από αυτά η οικονομική επιφάνεια του ΑΚΕΛ. Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο που το κόμμα δεν υπολογίζει ούτε λαϊκή αντίδραση ούτε, ακόμα, και την προοπτική μιας μελλοντικής εκλογικής ήττας. Τα ταμεία του θα είναι πάντα γεμάτα και οι παρατρεχάμενοί του θα είναι πάντοτε εκεί για να δίνουν τις μάχες του. Μάχες του, όμως, για ποιο πράγμα;
»Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει που τα λέμε, αλλ’ όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο συνέδριο του Economist, δήλωσε πως ''συμφώνησε με τον Έρογλου όπως τη διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κύπρου, θα τη διαχειρίζεται το Κεντρικό από τα τρία κράτη που δημιουργούνται με το σχέδιο Ανάν/ΔΔΟ και θα διανέμει τα κέρδη και στις δύο οντότητες'', είναι να απορεί κανείς γιατί σταμάτησε η Τουρκία να αντιδρά στις δήθεν προσπάθειες για εκμετάλλευση από μέρους της Κύπρου του φυσικού αερίου; Το θέμα έκλεισε! Αντί εκείνο το θεόσταλτο δώρο να χρησιμοποιηθεί για την απαλλαγή μας από την κατοχή, ήδη ο Χριστόφιας το χρησιμοποίησε, ακριβώς όπως μας υποσχέθηκε, για να τσιμεντώσει την κατοχή!! Και το έκανε ήδη! Μπορούσαν να ήσαν διαφορετικά τα πράγματα;
»Από τη στιγμή που ο κυπριακός λαός, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να αναθέσει τη διαχείριση του ΟΧΙ του στο δημοψήφισμα του 2004, στους ανθρώπους που ήταν ακριβώς στην εχθρική, για την πατρίδα, μεριά του χαρακώματος, τι ανέμενε; Ότι θα γινόταν κάποιο θαύμα και θα γινόταν εκείνο που αγωνίστηκε να αποτρέψει ο ίδιος το 2004; Έκανε, δηλαδή, ο λαός τον αγώνα του, διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πλούτο της, και παρέδωσε στη συνέχεια τη διαχείριση του αποτελέσματος του αγώνα του στην Πραξούλα, στον Κίκη και στον Χριστόφια! Ο Θεός να μας ελεήσει! Το εξοργιστικό με αυτούς τους ανθρώπους είναι που συνεχώς επισείουν τον μπαμπούλα της διχοτόμησης, όταν κάποιοι προβάλλουν τη διαφωνία τους με την πολιτική του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ! Αλλά για ποια διχοτόμηση μιλούν; Γι’ αυτήν, που ήδη τσιμέντωσαν αυτοί, οι ίδιοι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: