Σελίδες

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

100 νοικοκυριά τη μέρα μένουν χωρίς ρεύμα


energia.gr
Εκατό οικογένειες κάθε μέρα μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Ηράκλειο, εξαιτίας της αδυναμίας τους να καταβάλουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, ενώ οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά θα συνεχιστούν ακόμα και στην περίοδο των εορτών!
Καθημερινά, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ηράκλειο συνωστίζονται εκατοντάδες πολίτες προκειμένου να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και το χαράτσι για τα ακίνητα, ένα μέτρο που τινάζει κυριολεκτικά στον «αέρα» τους...
οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες δράματος που ξετυλίγονται πάνω στα γκισέ των ταμείων ή στα γραφεία των προϊσταμένων της επιχείρησης, με αμέτρητες περιπτώσεις όπου πολίτες σε απόγνωση ζητούν οποιουδήποτε είδους διευκόλυνση ή διακανονισμό προκειμένου να μη στερηθούν οι οικογένειές τους και τα παιδιά τους το ρεύμα.
Αλλοι, έχοντας κατορθώσει να δανειστούν, φροντίζουν να καλύψουν όπως όπως τις υποχρεώσεις τους για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, το οποίο μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια τους. «Τώρα θα έχουμε το βραχνά τού να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειστήκαμε στους συγγενείς και στους φίλους, αλλά τουλάχιστον δεν θα μείνουν τα παιδιά μου χωρίς ρεύμα…», λέει ένας πολίτης που κατάφερε να πληρώσει το φουσκωμένο λογαριασμό του.
Μπροστά στις αμέτρητες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εφαρμόζουν και στο Ηράκλειο την απόφαση της ΓΕΝΟΠ και έχουν συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης σε συγκεκριμένες περιοχές και υποβαθμισμένα οικονομικά προάστια της πόλης, προκειμένου να αποτρέψουν τις διακοπές του ηλεκτρικού σε περιπτώσεις όπου οι οφειλέτες είναι άνεργοι, φτωχοί και συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
«Ηδη σήμερα, χωρίς το χαράτσι, η ΔΕΗ προχωρεί σε περίπου 100 διακοπές καθημερινά σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο. Εκτιμούμε ότι αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει, λόγω του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, το οποίο περνάει μέσα από τους λογαριασμούς της Επιχείρησης. Μάλιστα οι διακοπές δεν θα σταματήσουν ούτε την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Ηδη τα χρέη προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ σε όλη τη χώρα, όπου περισσότερα από 50 εκατ. αφορούν την Κρήτη», σημειώνει χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος. Inprecor

Δεν υπάρχουν σχόλια: