Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ευρωπαική Ένωση να πάρει στα χέρια της την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου». ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ Μετά τους ισχυρούς της ευρωζώνης έβαλαν τα ...τσικό να εγείρουν θέμα ευρωπαϊκού ελέγχου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας

Περίμενε την Πρωτοχρονιά ένας κάποιος βουλευτής του συνασπισμού της Α. Μέρκελ για να μας πει πως πρέπει να εκχωρήσουμε την δημόσια περιουσία της χώρας στην Ε.Ε.   
Ο Hans Michelbach ανύπαρκτος θεσμικά στα Ευρωπαϊκά όργανα, απέστειλε ανακοίνωση στο οικονομικό ενημερωτικό δίκτυο Dow Jones Newswires προσπαθώντας να επαναφέρει το θέμα της διαχείρισης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από κοινοτικό διαχειριστικό όργανο.

Τώρα βέβαια δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Michelbach αποφάσισε να κάνει …εσωτερικό θόρυβο στην Γερμανία, ή αν κάποια πολυεθνική που ορέγεται κομμάτι του εθνικού μας πλούτου τον χρησιμοποίησε, όμως σε μια περίοδο που οι πάντες τείνουν να ομολογήσουν ότι στην Ελλάδα, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. χρησιμοποίησαν λάθος «συνταγές» και την ίδια ώρα «σκάνε» ένα ένα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των λεγόμενων ισχυρών χωρών, ο γερμανός βουλευτής φαντάζει γραφικός…

Η ανακοίνωση του κ. Michelbach έχει ώς εξής:
«Η Αθήνα δεν μπορεί να περιμένει διευκολύνσεις σε μόνιμη βάση από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ενώ η ίδια κωλυσιεργεί.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι συνεχίζουν να είναι πρόθυμοι να δείξουν αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.
Η Αθήνα θα πρέπει να προσέξει να μην χάσουν οι εταίροι της την υπομονή τους για τα καλά.
Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ έδωσαν το πράσινο φως για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης μετά την θετική αξιολόγηση της κατάστασης στις αρχές του Δεκεμβρίου.
Πίστεψαν τις υποσχέσεις, αλλά η Αθήνα έχει κάνει ελάχιστα».

Ο Hans Michelbach, που ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), τονίζει πως παραμένουν στην Ελλάδα τα προβλήματα στην πρόσβαση και τον ανταγωνισμό και ως λύση προτείνει :
«Να συσταθεί, από την Ε.Ε, ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο που θα αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών κρατικών οργανισμών και μεριδίων».
http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: