Σελίδες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Προφανώς ο Δήμιος Παπαλουκάς, αν και μαλάκας, δεν είναι ηλίθιος. Εσείς εκεί στην Συγγρού είστε οι ηλίθιοι που δεν μετρήσατε σωστά τα ενδεχόμενα αποτελέσματα της συνεργασίας σας....


Ενόχληση για Παπαδήμο και Βενιζέλο σε Β. Σοφίας και Πεντάγωνο



«Προφανώς η κυρία Διαμαντοπούλου απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό, όταν ρώτησε για τον υπουργό των Εξωτερικών». Με αυτή τη φράση σχολίασε, μιλώντας στο real.gr συνεργάτης του Σταύρου Δήμα το θέμα που φέρεται να άνοιξε η υπουργός Παιδείας στην κυβερνητική επιτροπή για την απουσία τόσο του ιδίου όσο και του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στη ΝΔ δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη στάση που κράτησαν στην «παρθενική» συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται ως ένα εκ των στελεχών που ζήτησαν τον λόγο για την απουσία των δυο αντιπροέδρων της ΝΔ.

Από το περιβάλλον του κ. Δήμα, ο οποίος όταν ενημερώθηκε, βρισκόταν στο αεροδρόμιο των...

Βρυξελλών, έτοιμος να πάρει την πτήση για την Αθήνα, εκφράστηκε έκπληξη για τα όσα ακούστηκαν στην κυβερνητική επιτροπή από τη στιγμή. Όπως τονίζεται, ο υπουργός Εξωτερικών είχε ενημερώσει αρμοδίως και το Μαξίμου, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών για το κρίσιμο συμβούλιο, στο οποίο θα μετείχε, αφού το αντικείμενο ήταν οι κυρώσεις εις βάρος του Ιράν που επηρεάζουν και την Ελλάδα.

«Η συζήτηση πήγε καλά και μπλοκάραμε αποφάσεις που θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα», σημείωναν στη Βασιλίσσης Σοφίας, εκφράζοντας, μάλιστα, απορίες για το ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία για να γίνει η πρώτη κυβερνητική επιτροπή από τη στιγμή που το Μαξίμου γνώριζε ότι οι δυο υπουργοί θα βρίσκονταν σε κυβερνητικές αποστολές στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε φροντίσει να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στις 24 Νοεμβρίου προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρη Λύτρα για το πρόγραμμα που θα είχε έως τα τέλη του μήνα.

«Γαλάζια» στελέχη εκτιμούν ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να στήσει μία «τεχνητή κρίση» εντός της κυβέρνησης, την οποία θα αποδώσουν στη ΝΔ με κάθε ευκαιρία. Εντύπωση έχει προκαλέσει σε αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός ότι τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και ο κ. Βενιζέλος δεν μίλησαν ανοιχτά για την ενημέρωση που σύμφωνα με τους δυο υπουργούς, είχαν για τις αποστολές τους στο εξωτερικό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στη ΝΔ που πιστεύουν ότι τα όσα συνέβησαν χθες στην κυβερνητική επιτροπή, αλλά, κυρίως, τα όσα ακολούθησαν με τις διαρροές εκ μέρους των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Ρέππας, είναι η πρώτη πράξη ενός σκληρού επικοινωνιακού παιχνιδιού που θα παιχθεί ανάμεσα στη Λ. Συγγρού και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, κοινή είναι η εκτίμηση τόσο στη Βασιλίσσης Σοφίας όσο και στο Πεντάγωνο ότι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα μπορούσε να είχε συγκαλέσει την κυβερνητική επιτροπή σε άλλη ημερομηνία, προκειμένου να μην δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα και σε κάθε περίπτωση, να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση από τη στιγμή που σύμφωνα με το περιβάλλον των δυο υπουργών, θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για την απουσία τους στο εξωτερικό. Real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: