Σελίδες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Χέρι – χέρι Παπανδρέου και Καρατζαφέρης....

Ακόμη μία επιβεβαίωση για τον ανοιχτό  
δίαυλο επικοινωνίας Παπανδρέου – Καρατζαφέρη αποτελεί σύμφωνα με τη ΝΔ η κοινή γραμμή για την επιμήκυνση του βιου της κυβέρνησης Παπαδήμου. 
Ένα ανελέητο παιχνίδι υπόγειων διεργασιών και αντεγκλήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνουν στο στρατόπεδο της ΝΔ, προκειμένου σταδιακά να καλλιεργηθεί το κλίμα για πολύμηνη παραμονή της στην εξουσία. 

Η πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ για την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης αλλά και παράταση της θητείας της, αποτελεί κατά τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά ένα ακόμη ισχυρό δείγμα του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας που έχουν εδώ και μήνες οι κύριοι Παπανδρέου και Καρατζαφέρης τον οποίο μάλιστα κατηγορούν ανοιχτά στη Λ. Συγγρού πως και σε αυτήν την περίπτωση λειτουργεί ως «λαγός» του πρώην Πρωθυπουργού.

Σε ότι αφορά στο θέμα του ανασχηματισμού, η ΝΔ δεν παίρνει θέση και παραπέμπει στις όποιες αποφάσεις λάβει ο κ. Παπαδήμος. Στελέχη της όμως υπενθυμίζουν ότι ισχύει απόλυτα η θέση του κ. Σαμαρά για τη συμμετοχή σε αυτήν την κυβέρνηση με μη κοινοβουλευτικά μέλη ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν πως σε κάποια υπουργεία μόλις προ ημερών ξεκαθάρισε το θέμα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε υπουργούς και νέους υφυπουργούς.

«Να παραιτηθούν οι ‘δελφίνοι’ από τις θέσεις τους» επέμεινε και χθες ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας ενώ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε (ράδιο 9) για «αγαστή συμπόρευση και σύμπλευση» των Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρη οι οποίοι προτείνουν να επιμηκυνθεί ο χρόνος της κυβέρνησης Παπαδήμου παρά τη συμφωνία των τριών Πολιτικών Αρχηγών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για την αποστολή και τις υποχρεώσεις της.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η συνάντηση του Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει πέραν των επόμενων δυο μηνών εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων προκειμένου να κλείσουν οι μαύρες "τρύπες" του Προϋπολογισμού. Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: