Σελίδες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Nέες απειλές κατά της Κύπρου από την Άγκυρα


ImageΝέες απειλές εκτοξεύει η Άγκυρα εναντίον της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το θέμα της ανάληψης της προεδρίας από την Κύπρο στο δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ήδη αποφασίσθηκε η Κύπρος να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, αφού η προεδρεύουσα από την 1η Ιανουαρίου 2012 χώρα, που είναι η Δανία, αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία, στο νευραλγικό αυτό τομέα της ΕΕ. 

Αυτό και μόνον ενόχλησε φαίνεται την Άγκυρα, η οποία διά του αξιωματούχου της κ.Μελβούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι «δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι δεν θα έχει απευθείας... επαφές με την Κύπρο στη διάρκεια αυτής της προεδρίας».

Σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στο πρακτορείο «Ανατολή» χαρακτηρίσθηκε «λάθος» η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με άλυτο το κυπριακό» και ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί, αυτό το λάθος και η Άγκυρα αναμένει διόρθωση του λάθους, με την άρση των λεγόμενων μέτρων αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων».

Η Λευκωσία προετοιμάζεται για την προεδρία, δεν απελευθερώνει τα κεφάλαια που έχει «παγώσει» για την προ ενταξιακή πορεία της Άγκυρας την ώρα που η Τουρκία, η οποία επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ όχι μόνον δεν αναγνωρίζει ένα κράτος_μέλος, αλλά το απειλεί με κυρώσεις επειδή επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό του πλούτο, όπως έχει κάθε δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: