Σελίδες

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Διασύρουν τους Έλληνες με απαράδεκτο τρόπο!


 

Γράφει ο Βασ Α. Κόκκκινος
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου, σχετικώς προσφάτως, υψώθηκε τεράστιο πανώ, στο οποίο παρομοιάζονται οι Έλληνες δι’ ενός χοίρου και προβάλλεται το σύνθημα «αποδοκιμάστε τους τεμπέληδες Έλληνες»!

Οι Γερμανοί δεν πρέπει να έχουν κανένα λόγο να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως «τεμπέληδες». Διότι ούτε οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία τους έδωσαν αυτό το…
δικαίωμα, ούτε βεβαίως ο Ελληνικός Λαός, όταν αυτοί έρχονται στην Ελλάδα ως τουρίστες.

Διεφθαρμένους και τεμπέληδες χαρακτήρισε τους Έλληνες, που τον ψήφισαν, ο πρύτανις του ψεύδους και της προπαγάνδας πρώην Πρωθυπουργός μας. Ενώ ο γνωστός για την αθυροστομία του Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, ευρισκόμενος στο εξωτερικό κατηγόρησε τους αγανακτισμένους πολίτες... Έλληνες, που διαμαρτύρονται κατά του μνημονίου, ως «φασίστες, κομμουνιστές και μ…..κες». Αλλ’ όταν κυβερνητικά στελέχη εκφράζονται κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο κατά Ελλήνων πολιτών, πώς θα αξιώσουμε από τους ξένους να σέβονται τον Ελληνικό Λαό;

Αν τα συμμαχικά βομβαρδιστικά ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και πολλές άλλες γερμανικές πόλεις και παρά τούτο οι Γερμανοί τις ανοικοδόμησαν όπως ήσαν, το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες σε πολλές πόλεις, όταν τα γερμανικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν αξιόλογα οικοδομήματα και εγκαταστάσεις. Και μάλιστα μόνον με την εργατικότητά τους και επιδεξιότητά τους, χωρίς να διαθέτουν τα τεχνικά μέσα των Γερμανών.

Θα έπρεπε επομένως να είναι περισσότερο προσεκτικοί αυτοί που χαλκεύουν —υβριστικά συνθήματα κατά των Ελλήνων. Ήδη κάποιοι Γερμανοί οικονομολόγοι συνομολογούν, πως αν οι Έλληνες διεκδικούσαν όσα τους οφείλει η Γερμανία από το αναγκαστικό δάνειο των στρατευμάτων κατοχής και για αποζημιώσεις συγγενών εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων, θα έπρεπε ακόμη να διαθέσουν και τα εσώρουχά τους για να μας εξοφλήσουν.

Οι Έλληνες κυβερνήτες της τελευταίας εικοσαετίας επέδειξαν έλλειψη ικανότητος και δυνατότητος σχεδιασμού αναπτύξεως της χώρας. Συνέχισαν να καλύπτουν τα ελλείμματα δια νέων δανείων και ουδέποτε διερωτήθηκαν αν αυτό μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές. Καμία από τις κυβερνήσεις της εικοσαετίας δεν εμερίμνησε για τον προσδιορισμό των αποθεμάτων του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Χρειάσθηκε να προβάλουν οι Τούρκοι διεκδικήσεις επί του πλούτου τούτου για να αφυπνισθεί ο πολιτικός κόσμος της πατρίδος μας. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνιος Φώσκολος έχει επισημάνει προ πολλού πως η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος θα μας δώσει τη δυνατότητα εξοφλήσεως όλων των χρεών μας και προοπτική μεγάλης αναπτύξεως. Αυτά όμως, ουδέποτε εκλήθη να εξηγήσει στα ΜΜΕ ο άνω επιστήμων, όπως δεν εκλήθησαν και όλοι όσοι ασχολούνται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Ο κ. Φώσκολος χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση φορέως εκμεταλλεύσεως υδρογονανθράκων, ως εποικοδομητική. Πιστεύει δε ότι το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική, η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα, που έχει και τα περισσότερα των αποθεμάτων.

Κατά τον ανωτέρω καθηγητή, σήμερα δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα, έχουσα τρία σκέλη, τα οποία πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε δυνατό τρόπο. Το πρώτον είναι, ότι θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε τον ορυκτό πλούτο, για να εξοφλήσουμε τα χρέη μας. Το δεύτερο είναι, ότι αυτός ο ορυκτός πλούτος είναι απαραίτητος στην Ευρώπη, προς την οποίαν ουδεμία Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ποτέ σχετική υπόμνηση. Και το τρίτο είναι, ότι η Ελλάδα αποκτά σπουδαία γεωπολιτική θέση.

Το φυσικό αέριο το οποίον ευρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος και Λίβανος) για να διοχετευθεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα διέλθει αναγκαίως από την Κρήτη, η οποία αποκτά έτσι μεγάλη στρατηγική σημασία. Πέραν του ότι διαθέτει και η ίδια άφθονο ορυκτό πλούτο. Ο κ. Φώσκολος έχει υπογραμμίσει ότι μεταξύ Πλακιάς και Φραγκοκαστέλλου αλλά και νοτιοδυτικώς της Γαύδου, υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου. Πιστεύει δε μετά βεβαιότητος ότι στην περιοχή μεταξύ Πλακιάς και Φραγκοκαστέλλου δύνανται να αντληθούν 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι εάν η Δυτική Ελλάδα έχει 20 Πρίνους, η Κρήτη έχει 2.000!

Η διενέργεια ερευνών στο Ιόνιο Πέλαγος και νοτίως της Κρήτης αλλά και η αξιοποίηση των εκεί πλουσίων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης. Αυτό υποστηρίζεται από πολλές πλευρές. Αλλά η Κυβέρνηση δεν επιδεικνύει την σπουδή που θα έπρεπε επί του θέματος αυτού.

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου αναλώθηκε στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων και τη μείωση αποδοχών, ήτοι μισθών και συντάξεων. Κανένα μέτρο για την ανάπτυξη της χώρας δεν έλαβε. Και μόνον γι’ αυτό πρέπει να περάσει στην ιστορία της Ελλάδος ως καταστρεπτική.

Αλλά και όλοι οι πολιτικοί δεν εφρόντισαν να υπερασπισθούν ορισμένες πατροπαράδοτες καλλιέργειες, όπως είναι η ελιά και το αμπέλι, κατά την είσοδο μας στην Ε.Ε.. Δέχθηκαν απερισκέπτως να ξεριζωθούν αμπελώνες και ελαιώνες, προκειμένου οι καλλιεργητές να λάβουν επιδοτήσεις. Αλλά αυτές κατασπαταλήθηκαν χωρίς να αναπτυχθούν άλλες, περισσότερο επικερδείς καλλιέργειες.

Οι Κυβερνώντες δημιουργούν και σήμερα μύρια εμπόδια στις καθαρώς εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ αγνοούν ποιες υπηρεσίες είναι περιττές και έχουν ανάγκη αποσυμφορήσεως ή καταργήσεως και ποιες είναι απαραίτητες.

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση θέλει να θέσει το 45% των δικαστικών υπαλλήλων σε εφεδρεία, σημαίνει ότι οι πολιτικοί αγνοούν την πραγματικότητα, δηλαδή το γεγονός ότι οι υπηρετούντες σήμερα υπάλληλοι δεν αρκούν για να διεκπεραιώσουν την υπηρεσία τους, που πολλές φορές διεκπεραιούται και κατ’ οίκον, ή ότι θέλουν να καταργήσουν τα Δικαστήρια και τη Δικαιοσύνη. Διαφορετικά δεν εξηγείται να απολύονται πεπειραμένοι δικαστικοί υπάλληλοι, όταν είναι άκρως αναγκαία η πρόσληψη νέων.

Αντί να μειωθεί ο υπερβολικός αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής και των ΔΕΚΟ, σχεδιάζεται η απόλυση του ημίσεος σχεδόν των υπαλλήλων των Δικαστηρίων. Ορισμένως αυτοί που αποφασίζουν παρόμοια μέτρα, δεν έχουν καμμία σχέση με τη λογική ή ήλθαν προσφάτως από τη σελήνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: