Σελίδες

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αγανακτισμένοι με άμφια και χειροπέδες. Μακάρι και οι δικοί μας ιερείς και αρχιερείς να ακολουθούσαν το παράδειγμά τους....


Θρησκευτικοί ηγέτες από όλη τη χώρα συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν το ρόλο τους στο μέλλον του κινήματος των καταλήψεων Occupy Wall Street στις ΗΠΑ. (Δείτε το βίντεο)
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την επέτειο τριών μηνών του κινήματος, κατά την οποία μια διαδήλωση σε χώρο που ανήκε στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας κατέληξε σε δεκάδες συληψεις.
Ο πάτερ Πολ Μέιερ, που εργάστηκε στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλοι τρεις επίσκοποι ήταν μεταξύ των περίπου 50 συλληφθέντων. “Αυτοί οι νέοι άνθρωποι θέτουν το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και την οικονομικής ισότητας και της δίκαιης διανομής των θησαυρών αυτής της Γης μεταξύ... όλων των ανθρώπων, με τρόπο που οι εκκλησίες μας έπρεπε να το θέτουν”, είπε στη συνάντηση.
Η ομάδα Occupy Faith NYC (Καταλάβετε την Πίστη), μια ομάδα διαδηλωτών με θρησκευτική βάση, μοίρασε φυλλάδια για την εκδήλωση “Occupy Christmas” (Καταλάβετε τα Χριστούγεννα) που διοργανώνεται στο γνωστό πλέον πάρκο Ζουκότι της Ν. Υόρκης. Πρόκειται για 24ωρη αγρυπνία, με μουσική και φαγητό, που θα αρχίσει τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Μετά την έφοδο της αστυνομίας στο πάρκο, στις 15 Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές βρίσκουν καταφύγιο στο Ναό των Αγίων Παύλου και Ανδρέα του Μανχάταν.
Η εκκλησία έχει οργανωθεί για να τους παρέχει ένα μέρος για να διανυκτερεύσουν και τη χρήση της κουζίνας της. Οι διαδηλωτές μπορούν προσέρχονται μέχρι τις 8.30 το βράδυ και πρέπει να φεύγουν μετά τις 8.30 το πρωί, δηλώνουν την είσοδό τους σε εθελοντή που τηρεί αρχείο. Ένα φυλλάδιο περιέχει τους κανόνες που πρέπει να τηρούν κατά την παραμονή τους: Απαγορεύονται αυστηρά τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά τα μεσάνυχτα. Άλλος ένας ιερέας, συνοδοιπόρος του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, έδωσε συμβουλές στους ακτιβιστές. “Πρώτα ξεκινάτε λέγοντας όχι, αντιστεκόμενοι στην καταπίεση, τον πόνο και τη δυστυχία και μένοντας μαζί και μετά αρχίζετε να προχωράτε πιο πέρα”, είπε.

 http://directnews.gr, 1greek

Δεν υπάρχουν σχόλια: