Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η Δημοκρατία στήθηκε στον τοίχο εντελώς δημοκρατικά την 04.10.2009 και εκτελέσθηκε πραξικοπηματικά την 11.11.2011 δια ψηφοφορισμού.


Λουκά, άξιος ο μισθός τού συνδίκου χωρίς ανώτατο όριο

Ξωτικά = πλάσματα υπερφυσικά, καλά ή κακά, που σύμφωνα με διάφορες λαϊκές δοξασίες στοιχειώνουν σε σπίτια ή εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες [λεξικό Μπαμπινιώτη].
Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αλλά είναι αόρατα. Έχουν στοιχειώσει στα Παλαιά Ανάκτορα της εγκαταλελειμμένης στο έλεος των τοκογλύφων ελληνικής επικράτειας και βγαίνουν με μεγάλη προσοχή στα κανάλια και στα ραδιόφωνα να απαγγείλουν το ίδιο ποίημα που ..απαγγέλλουν τόσα χρόνια πιστεύοντας ότι θα συγκινήσουν. Καμμία ευρηματικότητα. Καμμία έμπνευση για κάτι το νέο. Συγκεντρώνονται όποτε τους καλέσει ο αρχηγός, οποιοσδήποτε αρχηγός, σε απόμερες τοποθεσίες υπό την προστασία των ορκς, για να βγάλουν τα ρεβόλβερ και να πυροβολήσουν. Αδιαφορούν για όλα και για όλους. Σπέρνουν τον τρόμο κατά παραγγελία και ρίχνουν στο ψαχνό. Βλέπουν πως εξακολουθούμε να είμαστε εν αναμονή τής κατεδάφισής μας χωρίς να αντιδρούμε και μας ψεκάζουν με άφθονη παπαγαλίνη. Υπάρχει μόνον ένας με σάρκα και οστά. Και... εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μας σώζουν.
Αυτές τις μέρες παίζεται το έργο «Διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ». Ο Μιχαλάκης που δυο χρόνια μας ζάλιζε με την αύξηση των εξαγωγών, κυρίως πετρελαίου, δεν λέει κουβέντα για την αποκάλυψη ότι το μισό από το δήθεν εξαγόμενο πετρέλαιο κατέληγε στην εσωτερική αγορά. Η Λούκα δηλώνει δειλά-δειλά ότι θα διεκδικήσει την Αρχηγία. Ο «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» Λοβέρδος προηγείται λέει στις δημοσκοπήσεις. Θα ήθελα να ήξερα πόσοι είναι οι ερωτώμενοι και απαντώντες σ’ αυτές τις δημοσκοπήσεις. Όλοι με τις καθαρές λύσεις στα χέρια, με προσφυγή στη βάση. Βάση; Ποια βάση;
Το έργο «προφυλάκιση Εφραίμ» ανέβηκε με επιτυχία και εξακολουθεί να παίζεται χωρίς τις τυμπανοκρουσίες της πρεμιέρας. Το θηρίο κατευνάστηκε. Προειδοποίηση προς όσους τολμούν να ψελλίζουν ότι «Δεν ανήκομεν εντελώς εις την Δύσιν».
Δειλά-δειλά ανεβαίνει και το έργο «αποδόμηση των Οικονομικών Εισαγγελέων» που ξέφυγαν από τα τετριμμένα και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως, όμως, προς την κατεύθυνση κατακρήμνισης των δυναστών μας. Όλα τα ξωτικά απόντα, αόρατα κατά πως είθισται. Απαρτίζουν τη «Συμβουλευτική Επιτροπή» τού Λουκά. Περιμένουν δήθεν με αγωνία τους εισαγγελείς να κατονομάσουν τούς αθεμίτως παρεμβάντας στο έργο τους. Λες και δεν γνωρίζουν πώς γίνονται οι παρεμβάσεις. Ακούσατε ποτέ να τηλεφωνήσει ο τάδε υπουργός στον δείνα δικαστή ή εισαγγελέα να του ζητήσει μία χάρη; Ποτέ. Ολόκληρη η Δικαιοσύνη λειτουργεί κατά την εικαζομένη βούληση της εκτελεστικής εξουσίας. Αν δεν το κάνει, επεμβαίνει η - υποχείρια στην εκτελεστική - νομοθετική εξουσία και αποσπά από τα χέρια της δικαστικής τον επίορκο, τον κολλητό, τον χρηματοδότη, τον ευεργέτη, τον έτσι, τον δικό μας. Αλήθεια, θα μας εξηγήσει κανείς γιατί έπρεπε να τοποθετηθεί στο κεφάλι τους αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Μήπως ολιγώρησαν κάπου και δεν επέσπευσαν τις διαδικασίες ορισμένων υποθέσεων; Τόση πρεμούρα να ολοκληρωθούν αυτές οι υποθέσεις; Ή μήπως η ολιγωρία προσάπτεται, επειδή δεν επέσπευσαν την αρχειοθέτηση συγκεκριμένων υποθέσεων; Τέτοιο κακό έκαναν στη Δημοκρατία αυτοί οι «ευαίσθητοι και παρορμητικοί» εισαγγελείς; Μήπως μπήκαν στο στόχαστρο, επειδή αρνούνταν να κλείσουν ευαίσθητες υποθέσεις εντελώς παρορμητικά;
Ακούγονται φωνές για δημιουργία νέου σχηματισμού που θα πάρει στα χέρια του τις τύχες της χώρας και θα αρθρώσει πατριωτικό λόγο. Θα μας εξηγήσει γιατί εργαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους στην Ευρώπη, αλλά δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, και θα μας αναλύσει τί θα επιτύχουμε, όταν θα έχουμε γίνει ανταγωνιστικοί. Πώς να στηθεί, όμως, αυτός ο σχηματισμός; Με τί χρήματα; Όσα και να προσφέρει ο καθένας μας από το υστέρημά του κυριολεκτικώς δεν επαρκούν για να ανταγωνισθούμε τα χρηματοδοτούμενα από τις τσέπες μας κώματα των ξωτικών. Οι συχνότητες αναμετάδοσης είναι κατειλημμένες. Οι τράπεζες δεν δανείζουν όποιον κι’ όποιον. Κι’ αν τον δάνειζαν, πώς θα γινόταν η αποπληρωμή; Θα αναζητηθεί χρηματοδότης, ο οποίος θα ζητήσει ανταλλάγματα. Αν δεν ζητήσει ανταλλάγματα, θα παραμερισθεί, διότι δεν θα είναι αξιόπιστος εταίρος και θα του βγάλουν οι υπόγειοι τυφλοπόντικες της 4ης εξουσίας ένα παμπάλαιο σκελετό των νεανικών του χρόνων. Αξιόπιστοι είναι μόνον οι κοινωνικοί εταίροι που ευθυγραμμίζονται με τη γραμμή Λουκά, ο οποίος δεν έχει κόκκινες γραμμές.
Μέσα σ’ αυτή την καταχνιά ο Κάρολος καθεύδει. Έτοιμος να υπογράψει κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα του ετοιμάσουν οι βοηθοί τού συνδίκου. Αν δουν και αποειδούν ότι ορισμένα νομοσχέδια δεν περνάνε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή, επειδή κάποια ξωτικά αντιστέκονται για το θεαθήναι, υπάρχει το εργαλείο. Ονομάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα εφαρμοσθεί πάραυτα, αλλά πρέπει να εγκριθεί από τη Συμβουλευτική εντός τριών μηνών. Ας τολμήσουν τα ξωτικά να μην την εγκρίνουν, όταν η ΠΝΠ θα έχει φέρει τα πάνω κάτω.
Η Δημοκρατία στήθηκε στον τοίχο εντελώς δημοκρατικά την 04.10.2009 και εκτελέσθηκε πραξικοπηματικά την 11.11.2011 δια ψηφοφορισμού. Ο επί κεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος της δίνει έκτοτε και επί καθημερινής βάσεως μία χαριστική βολή.
Και όμως υπάρχει λύση. Ας αποφασίσουν όλα τα ξωτικά να παραιτηθούν παίρνοντας σάρκα και οστά. Να δείτε για πότε καταρρέει η πτωχευτική διαδικασία. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά τους στον τόπο. Χορτάσαμε από τις άλλες προσφορές!!

Σωτήριος Καλαμίτσης, TAXALIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: