Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τα σχέδια της ΜΙΤ για τη περιοχή."Θέλουμε να γίνουμε παγκόσμιοι παίκτες",λέει ο αρχηγός της....


Η MİT έχει ως στόχο να αυξήσει την περιφερειακή επιρροή της μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, μέσω μιας ολοκληρωμένης εσωτερικής μεταρρύθμισης , υποστήριξε το αφεντικό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

“Επιτρέψτε μου να μην μιλήσω πομπωδώς, αλλά θα είμαστε ένας παγκόσμιος παίκτης σε δύο ή τρία χρόνια. Έχουμε επαρκείς ανθρώπινους πόρους, την τεχνική υποδομή, την επιχειρησιακή ικανότητα και την εμπειρία να το πράξουμε” δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους ο H. Fidan.

Αν και είπε ότι δεν θα μιλήσει με υπερβολές είπε: 

"Όταν μιλάμε στους ομολόγους μας στην περιοχή μας και αλλού, πάντα λέμε ότι η...
Τουρκία είναι το λαμπρό αστέρι σε αυτή την περιοχή. Σε περιφερειακό επίπεδο, βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο όσον αφορά την συλλογή πληροφοριών και την επεξεργασία," δήλωσε ο Fidan.

Ο Fidan, πρώην αξιωματικός του στρατού , διορίστηκε το 2010 αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

Άνοιξε τις πόρτες της MIT στα μέσα ενημέρωσης σε μια πολύ σπάνια συγκυρία όταν ασκείται κριτική εναντίον του και εναντίον της MIT για το θάνατο 35 αμάχων από βομβαρδισμό F 16.

Η αίθουσα στην οποία συνάντησε τους δημοσιογράφους ήταν “διακοσμημένη” με παλιές συσκευές που χρησιμοποιούνταν για κατασκοπεία ειδικά στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Σ΄ αυτά περιλαμβάνονται φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια και παπούτσια με συσκευές υποκλοπής που είχαν τοποθετηθεί στα τακούνια τους. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, Fidan απέφυγε να δώσει πληροφορίες για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της MIT, αλλά τόλμησε να πει ότι η ΜΙΤ θα “παίξει στο πρωτάθλημα που αποτελείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κίνα και το Ισραήλ”. πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: