Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αναμένουν επίθεση από Κίνα στην Ινδία το 2012


 


ΤΟ Πεκίνο προειδοποίησε ήδη τις ΗΠΑ να μην “παρέμβουν” στις “εδαφικές διαφορές”
Οι αναλυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η Κίνα μπορεί να ξεκινήσει μια αιφνιδιαστική στρατιωτική επίθεση στην Ινδία το 2012, με βάση τις σημερινές συνθήκες που είναι παρόμοιες με εκείνες που υπήρχαν την τελευταία φορά που η Κίνα επιτέθηκε Ινδία – το 1962, αναφέρει μια έκθεση από την G2 Δελτίο του Joseph Farah .
Το κέντρο ανησυχεί για μια τρέχουσα συνοριακή διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών και των κοινών ενεργειακών έργων και διότι η Ινδία έχει συνάψει συμφωνία με το Βιετνάμ σε περιοχές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας τις οποίες η Κίνα υποστηρίζει ως δικό της έδαφος.

Ακόμα και σήμερα, η Κίνα εξακολουθεί να επιμένει να... κρατήσει το ινδικό έδαφος που κατέλαβε το 1962, και συνεχίζει να κινεί προκλήσεις των στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων που αμφισβητούνται, προειδοποιώντας την Ινδία κατά το... δεν το παίρνετε πίσω, παρά τις προσπάθειες σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης .
Οι Κινέζικες ενέργειες δείχνουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση στην αντιπαράθεση.
Σύμφωνα με την περιφερειακή εκτίμηση από τους αναλυτές, η Κίνα ισχυρίζεται ότι τα Ινδο-Κινέζικα σύνορα είναι 2.000 χιλιόμετρα, ενώ η Ινδία υποστηρίζει ότι είναι 4.000 χιλιόμετρα. Η διαφορά οφείλεται στην κινεζική πρόκληση να διεκδικήσει από την Ινδία  τα εδάφη από τα Σικίμ με το Πακιστάν Κατεχόμενα Κασμίρ , ή ΠΟΚ.
“Αυτό είναι επίσης ένα τέχνασμα για να διαιωνίσει το ζήτημα των συνόρων επ ‘αόριστον”, δήλωσε ο Bhaskar Roy, περιφερειακός εμπειρογνώμονας με το think-tank της ομάδας ανάλυσης 
Νότιας Ασίας. “Θα πρέπει να υπάρχουν διαρκή εμπόδια, ωστόσο, ακόμη και αν οι δύο κυβερνήσεις συμφωνούν να οριοθέτηση μέσα από κάποιες μικρές δούναι και λαβείν.
“Η Ινδία δεν μπορεί να περιμένει να πάρει πίσω την Aksai Chin από την Κίνα και η Κίνα δεν μπορεί να περιμένει να πάρει Tawang η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, πόσο μάλλον το Αρουνάτσαλ Πραντές , “πρόσθεσε. Το Αρουνάτσαλ Πραντές είναι μια περιοχή που, επίσης, έχει δει σημαντική στρατιωτική συγκέντρωση και στις δύο πλευρές των αμφισβητούμενων συνόρων με ινδικές και κινεζικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες, στο βαθμό που οι Κινέζοι κατασκευάζουν ολόκληρο αεροδρόμια για μαχητικά αεροσκάφη.
Επίσης, υπάρχουν αντικρουόμενες θέσεις όσον αφορά το Πακιστάν, Κατεχόμενα Κασμίρ , και εκείνων που δεν αφορά μόνο την Ινδία και την Κίνα, αλλά και το Πακιστάν. Σύμφωνα με τους περιφερειακούς αναλυτές, το ΠΟΚ είναι το ινδικό έδαφος, όπως ορίζεται από διάφορα έγγραφα από το 1947. Ενώ αυτό είναι μια νομική συμφωνία, το Πακιστάν  παρ ‘όλα αυτά΄  καταλαμβάνει την περιοχή.
“Το 1963, το Πακιστάν παραχώρησε παράνομα πάνω από 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του ΠΟΚ στην Κίνα «και η Κίνα προβαίνει επί του παρόντος στην καλή χρήση του για την επίτευξη ειρήνης στην Αραβική Θάλασσα και την περιοχή του Κόλπου μέσω του Πακιστάν. “
Ένα άλλο επιχείρημα ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα επικεντρώνεται στην “Κοίτα Ανατολή” Νέο Δελχί για την πολιτική  μιας ινδικο-ιαπωνικής σχέσεως άμυνας. Αυτό είναι επιπλέον των  μακροχρόνιων στόχων της Ινδίας στην Κεντρική Ασία , κυρίως στο Αφγανιστάν , όπου έχει μεγάλες επενδύσεις και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για την παροχή κατάρτισης για τις Αφγανικές  στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις μία φορά και αφού ΗΠΑ και συμμαχικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το επόμενο έτος την περιοχή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστηρίξει την Ινδία στις αξιώσεις της κατά μήκος των συνόρων, κάτι το οποίο έχει προσθέσει η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. 1greek

Δεν υπάρχουν σχόλια: