Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Για την Κύπρο μας....


Ειρήσθω

Δύο τού 2012 τα πρώτιστα…με τον Λάζαρο Μαύρο στην Σημερινή


Μακρύς είναι βεβαίως ο κατάλογος όσων πρέπει να γίνουν, κάποια εκ των οποίων κατεπειγόντως, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνα συσσωρευμένων προβλημάτων της πατρίδας, για την απόκρουση των εναντίον της απειλών, για την εξουδετέρωση των σε βάρος της τεκταινομένων μεθοδεύσεων και για την επωφελέστερη αξιοποίηση των προσφερομένων δυνατοτήτων και ευκαιριών. Κρισιμότερο, όμως, παραμένει το ερώτημα:
Π Ο Ι Ο Σ θα τα κάνει όλ’ αυτά; Ποιες ενεργές δυνάμεις και εφεδρείες διαθέτει, ικανές για όλ’ αυτά, ο λαός, εντός ή εκτός των κομμάτων, στο υπάρχον πολιτικό σύστημα της Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας, των απελπιστικά αργόσυρτων, αποπνικτικών ρυθμών; Το πιο απελπιστικό ίσως απ’ όλα, είναι η βάσιμη υποψία -για πολλούς είναι διαπιστωμένη βεβαιότητα- τής ανυπαρξίας (επί του παρόντος) τέτοιων δυνάμεων. Δεν είν’ ορατή στον ορίζοντα, η ενεργός δράση τών εντός κομμάτων δυνάμεων, για...
οποιουδήποτε βαθμού ριζοσπαστικές αλλαγές, ενώ οι εκτός κομμάτων δυνάμεις, μέχρι τώρα, απλώς πληθαίνουν τα μηδενικής αποτελεσματικότητας ποσοστά τής Αποχής, της μουρμούρας, της μεμψιμοιρίας, των διαμαρτυριών και των οιμωγών. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, στο πεδίο της κρατούσας Ηγετοκρατίας κι ανάμεσα στις δικές της αέναες «καραμπόλες», απομένει να διεξαχθεί ο αγώνας για τα πρώτιστα τουλάχιστον και τα κατεπείγοντα, απ’ την έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί η τύχη όλων των άλλων. Τα πρώτιστα και τα κατεπείγοντα είναι δύο:
Π Ρ Ω Τ Ο Ν: Ν’ αποφευχθεί, ν’ αποκρουστεί, ν’ απορριφθεί, να ναυαγήσει, με τις λιγότερες δυνατόν ζημιές, η εκκολαπτόμενη «λύση» του διζωνικού «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς», που διαπραγματεύεται από το 2008 ο πρόεδρος Χριστόφιας και μεθοδεύει υπέρ της Τουρκίας με τις διαδικασίες τής Σημαδεμένης Τράπουλας το τρίδυμο Μπαν Κι Μουν - Πάσκο - Ντάουνερ τής γ.γρ. του ΟΗΕ. Να διασωθεί η υπάρχουσα Κυπριακή Δημοκρατία, μακριά απ’ τη νομιμοποίηση οποιασδήποτε μορφής τουρκικού ελέγχου. Για να περισωθούν όσα απέμειναν περιθώρια κι ελπίδες απελευθέρωσης τών σκλαβωμένων εδαφών της.
Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Ν: Ν’ αναζητηθεί και ν’ αναδειχθεί, επιτέλους, ικανός Ηγέτης. Ικανός για τη στρατηγική της εθνικής Αντίστασης και Διεκδίκησης τής Απελευθέρωσης. Ικανός να καταστεί ο λαοπρόβλητος επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ικανός να κινητοποιήσει, να οργανώσει και ν’ αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνα συσσωρευμένων προβλημάτων της πατρίδας. Ικανός ν’ αναπτερώσει το εθνικό φρόνημα και να δώσει στον λαό, επιτέλους, την πατριωτική του αυτοπεποίθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: