Σελίδες

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

«Δεν έχει νόημα να εκτελείς έναν λαό για να διασώσεις το κράτος»


Στη Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη ξεκινήσει τον διμέτωπο αγώνα. Από τη μια στοχοποιούν τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ -χθες ήταν η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή το θέμα της ΔΕΗ- και από την άλλη συνεχίζουν να επιμένουν στην προοπτική αυτοδυναμίας. Παράλληλα επιμένουν ότι οι θέσεις τους για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και για τον ΦΠΑ έχουν ήδη κατατεθεί στον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Γκίκα Χαρδούβελη από τον αναπληρωτή τομεάρχη της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση.




Χθες ο γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου τόνισε: «Κάναμε ένα...
βήμα πίσω για να μείνει το κράτος όρθιο, αλλά δεν κάναμε κωλοτούμπα με το Μνημόνιο»· και επανέλαβε ότι το κόμμα του αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό ή το προσωπικό.
Ο υπεύθυνος προγράμματος της Ν.Δ. επέμεινε ότι τα όποια μέτρα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση και, όπως είπε, «τότε θα έχεις ισχυρή νομιμοποιητική εντολή να διαπραγματευτείς. Δεν έχει νόημα να εκτελείς έναν λαό για να σώσεις το κράτος. Το κράτος θα σωθεί μαζί με τον λαό».
Χθες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στον Aeras fm χαρακτήρισε άδικες τις επικρίσεις του κ. Καµµένου προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαµαρά για συµβιβασµό και οβιδιακή αλλαγή και λέει ότι «η λογική να λέμε “όχι σε όλα” είναι εύκολη, δεν οδηγεί όμως πουθενά».
Τέλος ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, αλλά θα αντιταχθεί σε άρθρα και διατάξεις τα οποία δεν συμβάλλουν στο κοινό καλό. πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: