Σελίδες

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μετά την ελπίδα, “σβήνουν” και το φως…

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι τουλάχιστον ελεεινή, πολιτικά ενέργεια, ή ανακοίνωση, πως θα αρχίσει να εφαρμόζεται η τιμωρία, της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, για όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι».
Ο κεφαλικός φόρος της σύγχρονης τουρκοκρατίας, ή της σύγχρονης οικονομικής κατοχής, αναβιώνει με όλα του τα χαρακτηριστικά.
Το ξαναζούν ακόμη κι όσοι έζησαν την κατοχή του 40. Σε αυτούς τους ηλικιωμένους συνταξιούχους, σε αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, σε ανάπηρους συμπολίτες μας, τους το επιβάλει η γενιά του 1-1-4, η γενιά των συντρόφων, η τάξη των...
αριστεροκεντρώων σοσιαλιστών που το εμπνεύστηκε.
Και το σοφίστηκε αδυνατώντας να φέρει πίσω τα κλεμμένα από τη μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου, τα ιστορικά χρόνια του «εκδημοκρατισμού» και τα επόμενα του «εκσυγχρονισμού» της Ελλάδας.
Χωρίς κανένα κοινωνικό, ψυχικό και ηθικό άλγος, επιβάλλουν τον αυστηρότατο αλλά πάντα «αναγκαίο» νόμο τους, αδιάκριτα για όλους.
Είναι εκεί που ακριβώς η ανικανότητα και η ανοησία, έγινε ανάγκη.
Και μην ξεγελιόμαστε, η ανακοίνωση που λεει, ότι δεν θα διακοπεί σε όποιον έχει υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης, είναι τουλάχιστον, προϊόν, ακόμη μίας κοινωνικής εξαπάτησης.
Να μην σχολιάσουμε τις ομάδες που εξαιρούνται, για παράδειγμα, όσοι με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Δηλαδή αυτός με ποσοστό 79%, έχει τη δυνατότητα να βρει τα χρήματα για το χαράτσι;; πως;;; θα πουλήσει το υπόλοιπο ποσοστό της αναπηρίας του;;
Ακόμη και να δεχθούμε πως αυτή η «εξαίρεση» έχει ίχνος δικαιοσύνης, σε αυτή, βρίσκονται κάποιες κοινωνικές ομάδες, που ελαχίστως πιστοποιούνται από τα υπάρχοντα μηχανογραφικά συστήματα του κράτους. Που ΔΕΝ είναι ομογενοποιημένα. Που είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο, καλά κρατεί η φοροδιαφυγή.
Άρα, άλλο ένα αλαλούμ. Άλλο ένα κακόγουστο αστείο, πολιτικής προχειρότητας, για την εύκολη είσπραξη των τόκων των δανειστών μας. Που ακόμη μία φορά θα ταλαιπωρήσει την κοινωνία. Και με πολλή δόση τιμωρίας. Για παραδειγματισμό!
Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα. Να σταματήσουν όλα αυτά τα αίσχη κατά του λαού.
Δεν θα σωθεί η χώρα, αν κοπεί μέσα στο χειμώνα και τον παγετό, το ηλεκτρικό ρεύμα, από τους ήδη εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.
Όχι άλλο «χαράτσι», στο όνομα της κρατικής τάξης και της σωτηρίας των αριθμών.
Δεν χρειάζονται πολιτικοί για να επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Δεν έχουν κάτι το ιδιοφυές. Συνιστούν μόνο απειλή.
Διαβάζουμε ιστορία και ξέρουμε πως επαναλαμβάνεται.
Εκείνα τα χρόνια, μετά το χαράτσι, ακολούθησε το παιδομάζωμα.. πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: