Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αρνήθηκε ήδη μια φορά ο «λαοπρόβλητος δανειστής του Ανδρέα...»! Τώρα τι θα κάνει

φωτό της εποχήςΤον Κάρολο Παπούλια ζητά ως μάρτυρα υπεράσπισης ο Ράντοβαν Κάρατζιτς
Τι θα κάνει άραγε ο τότε υπουργός Εξωτερικών και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας;



Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητά με αίτησή του προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να καταθέσει στη δίκη του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το σχετικό αίτημα έδωσε στη δημοσιότητα το Δικαστήριο και προτίνει να γίνει συνάντηση με τους νομικούς του συμβούλους στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 2 Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κάρολος Παπούλιας ήταν υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1993-1996, και τότε είχε αρκετές συζητήσεις με τον κ.Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του 1994.

Μάλιστα δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι θρησκευτικοί δεσμοί των δύο χωρών έδιναν τότε τον κ.Παπούλια τον χαρακτηρισμό του αξιόπιστου συνομιλητή με τους Σέρβους.

Ετσι, από σήμερα, το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε σε συναγερμό, μιας και πολλά έχουν αλλάξει από τότε και ουδείς είναι πλέον σίγουρος αν ο σήμερα ο κ. Παπούλιας επιθυμεί να καταθέσει σε ένα τέτοιο δικαστήριο. 

Φαίνεται όμως ότι η πλευρά Κάρατζιτς στηρίζει την υπερσπιστική της γραμμή για τα γεγονότα του βομβαρδισμού της αγοράς στο Σαράγεβο το 1994, στην κατάθεση του κ.Παπούλια. πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: