Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα ασυμμάζευτα τρέχει τώρα να συμμαζέψει το Βερολίνο για όσα είπε ο Φίλιπ Ρέσλερ για τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα!


Φίλιπ Ρέσλερ και Ανγκελα ΜέρκελΤα ασυμμάζευτα τρέχει τώρα να συμμαζέψει το Βερολίνο σχετικά με την πρόταση για επίτροπο στην Ελλάδα, μετά την κατακραυγή που ήρθε από όλη την Ευρώπη. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκεόργκ Στράιτερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε οτι "πρόκειται ακόμη για μια γενική σκέψη που είναι υπό διαμόρφωση. Το θέμα είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα".

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, μίλησε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου για μια "συζήτηση εργασίας για να δούμε τι είναι δυνατό να κάνουμε όταν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων επιμένει να παρεκκλίνει όπως αυτό της Ελλάδας, όπου όλα δείχνουν πως υπάρχει ένα έλλειμμα στην...
εφαρμογή των μέτρων λιτότητας".

Ο ίδιος έκανε λόγο για δύο πιθανές πορείες.

-Η πρώτη θα ήταν "να εισαχθεί στο δίκαιο (της Ελλάδας) μια διάταξη που θα δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους" επί των άλλων δημοσιονομικών δαπανών, κάτι που θα ήταν "ένα είδος ενισχυμένου χρυσού κανόνα", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

-Η δεύτερη επιλογή θα ήταν "να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθεί η παρακολούθηση των φορέων των μεταρρυθμίσεων δίνοντας ορισμένες εξουσίες απόφασης" για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας σε μια εξωτερική αρχή, πρόσθεσε.

Ο Κότχαους διαβεβαίωσε πως μια συμμετοχή κρατών και θεσμών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους "δεν βρίσκεται σε συζήτηση"."Το κεντρικό σημείο των συζητήσεων είναι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα", δηλαδή των τραπεζών και άλλων ιδιωτών πιστωτών της Αθήνας που πρέπει να δεχθούν την παραγραφή χρεών ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: