Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ετσι γίνονται οι απεργίες κύριοι συνδικαλιστές!!! Ολα αυτά συνέβαιναν κάποτε ΚΑΙ στην Ελλάδα, όταν οι μεγαλοσυνδικαλιστές, δεν είχαν γίνει ακόμη υπουργοί! Ούτε καν ... βουλευτές!


Η πρώτη γενική απεργία στο Βέλγιο έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες αναμένεται να προκαλέσει πλήρη παράλυση στη χώρα, την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου οι απεργίες γίνονται τμηματικά και όποτε μπορούν οι συνδικαλιστές ή όποτε συμφέρει κάθε κλάδο, στο Βέλγιο όταν λένε πλήρη απεργία το εννοούν!

Δεν κάνουν απεργία όποτε ... μπορούν μεγάλα γραφεία συντεχνιών ούτε κάνουν οι...
μισοί και μετά οι άλλοι μισοί έτσι ώστε αντί να επιτύχει ο στόχος της, απλά να ταλαιπωρείται ο πολίτης!

Ετσι στο Βέλγιο, οι ενώσεις κατάφεραν να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους σε όλο τον πλανήτη, πολύ απλά διότι τίποτα δεν μπαίνει ή φεύγει από την Πρωτεύουσα του Βελγίου, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολιτικοί ηγέτες σπεύδουν εκεί !

Φρόντισαν η κινητοποίηση να συμπίπτει με την 17η Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μέσα σε δύο χρόνια για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. 

Σχεδόν ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, το ίδιο και τα λεωφορεία και τα τραμ, πολλά σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ απεργούν και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών Audi και Volvo.

Το αεροδρόμιο Charleroi, που αποτελεί σημαντικό σταθμό για την Ryanair και άλλες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις λόγω των σχεδίων των συνδικάτων να αποκλείσουν το βασικό δρόμο που οδηγεί σε αυτό.

Το εάν θα γίνουν πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο έξω από τις Βρυξέλλες δεν έχει γίνει γνωστό.

Οι συρμοί υψηλής ταχύτητας, όπως το Eurostar από το Λονδίνο και το Thalys από το Παρίσι, είχαν σταματήσει να κινούνται από και προς τη χώρα ήδη από αργά το βράδυ της Κυριακής.

Πέραν όλων αυτών, στις εξόδους της Πρωτεύουσας, έχουν τοποθετηθεί ... οδοφράγματα, γεγονός που καθιστά πλέον την κίνηση προς και από αυτή σχεδόν αδύνατη!

Κι όλα αυτά συνέβαιναν κάποτε ΚΑΙ στην Ελλάδα, όταν οι μεγαλοσυνδικαλιστές, δεν είχαν γίνει ακόμη υπουργοί! Ούτε καν ... βουλευτές! 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: