Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Άσχημα τα πράγματα: Οι ΗΠΑ δηλώνουν είναι "έτοιμες" για επιδείνωση της κρίσης χρέους της Ευρώπης"


Image"Την ετοιμότητα των Η.Π.Α. να απορροφήσει, αν χρειαστεί, τους κραδασμούς από μια ενδεχόμενη επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jay Carney και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς φαίνεται ότι τα πράγματα στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.«Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιθανές επιπτώσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας των Η.Π.Α., λόγω του προβλήματος στην Ευρώπη», εξήγησε, απαντώντας σε ερώτηση του κατά πόσο τα συνεχιζόμενα προβλήματα χρέους στην Ελλάδα επηρεάζουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

«Η Ευρώπη εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία. Οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει...

σημαντικά βήματα, υπήρξαν θετικές εξελίξεις ωστόσο χρειάζεται περισσότερη εργασία να γίνει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα αποτελεί ένα «ευρωπαϊκό ζήτημα», υπογραμμίζοντας πως οι Ευρωπαίοι «έχουν την ικανότητα και τα μέσα για την επίλυσή του».
«Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έχει ασχοληθεί πολύ με το ζήτημα σε επίπεδο προέδρου της χώρας και υπουργού Οικονομικών, παρέχοντας συμβουλές λόγω κάποιας εμπειρίας με την χρηματιστηριακή κρίση και την επίλυση του προβλήματος», επεσήμανε επίσης.

Εν συνεχεία, μίλησε για τα μέτρα και τις επιλογές της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αντιμετώπιση της ανεργίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: