Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΓΛΟΙ , ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Βρετανικά αρχεία, αποκαλύπτουν τις πιέσεις που ασκούσε το Ηνωμένο Βασίλειο για επιβολή λύσης, το 1981.
Δεν λέει τίποτα καινούριο αυτό το έγγραφο. Η προσπάθεια των Άγγλων να διαλύσουν την κυπριακή δημοκρατία και να επιβάλουν ένα μόρφωμα που πάνω από όλα να εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα , είναι αδιάκοπη και πολύμορφη.
Απότοκος αυτής της προσπάθειας υπήρξε ως γνωστό το σχέδιο Ανάν , το οποίο βρήκε σύμφωνο το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου.
Σε αυτό το σχέδιο οι αγγλικές βάσεις διεκδικούσαν υφαλοκρηπίδα και λοιπά δικαιώματα που θα προέκυπταν, όπως δικαιώματα ΑΟΖ και άλλα πολλά.
Η προσπάθεια των Άγγλων κατακτητών που κατέχουν ένα σημαντικό μέρος του... κυπριακού εδάφους , δεν θα σταματήσει ποτέ , παρά μόνον όταν και ο τελευταίος Άγγλος στρατιώτης εκδιωχθεί από την επικράτεια μας και οι αγγλικές βάσεις μοιραστούν σε φτωχούς και πολύτεκνους Έλληνες.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , χαιρετίζει με την ευκαιρία , όλες τις πατριωτικές αντιαποικιοκρατικές οργανώσεις και κινήματα που θέτουν ως στόχο τους την κατάργηση των αγγλικών βάσεων.
Συναινούμε επίσης στην εντατικοποίηση του αγώνα κατά των αγγλικών βάσεων , ώστε να σταλεί το μήνυμα προς τους Άγγλους κατακτητές και τα εδώ τσιράκια τους , πως δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας και την από κοινού με τους Τούρκους κατακτητές, επιβολή λύσεως που να νομιμοποιεί την εισβολή και τους στόχους αυτής.
Το πνεύμα της ΕΟΚΑ ας είναι οδηγός της ελληνικής νεολαίας της Κύπρου και ας γνωρίζουν οι Άγγλοι ότι θα βρουν αντιμέτωπο στα σχέδια τους , την χειμαρρώδη οργή του ελληνισμού όπως και τότε , κατά την ένδοξη περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: