Σελίδες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Απόδημος Ελληνισμός: Η σημασία των φετινών παρελάσεων για την 25η Μαρτίου.


«Οι επικείμενες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Παλιγγενεσίας μας, αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, αν αναλογιστούμε ότι οι ελληνοαμερικανικές παρελάσεις από τον περασμένο αιώνα, διαχρονικά, αποτέλεσαν εφαλτήριο για την προβολή της εθνικής μας ταυτότητας και της Ελλάδας».
Αυτό τονίζει ο Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), περιφέρεια ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, σε κύριο άρθρο του στον «Εθνικό Κήρυκα».
Με αφορμή την εκδήλωση ενός έντονου φιλελληνικού κινήματος σε χώρες της Ευρώπης, με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνει πως «κάτι αλλάζει και...
μας οδηγεί, ως Ελληνο-αμερικανοί, να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για την ενδυνάμωση ενός αντίστοιχου κινήματος στις ΗΠΑ, όπου ζει και το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνισμού, εκτός των τειχών».
Καλεί, επίσης, τους Ομογενείς να συμμετέχουν μαζικά στις φετινές παρελάσεις, φέροντας μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και Αμερικανούς συμπολίτες τους. Παράλληλα, προτείνει τα χρήματα που δαπανόνταν στο παρελθόν για φανταχτερές παρελάσεις και εκδηλώσεις, να διατεθούν σε σχολεία και οικογένειες στην Ελλάδα, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, ή στις εκκλησίες που οργανώνουν συσσίτια στις ιδιαίτερες πατρίδες των Ομογενών.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται και αξίζει της συμπαράστασης όλων μας. Ας το αποδείξουμε έμπρακτα, για άλλη μία φορά, όπως το έπραξαν οι Έλληνες της Διασποράς το 1821, αλλά και σε κάθε δύσκολη συγκυρία που αντιμετώπισε το νεοελληνικό κράτος, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Μπορούμε και θα το κάνουμε όλοι μαζί, αφήνοντας άλλη μία παρακαταθήκη στις μετέπειτα γενιές Ελληνοαμερικανών», καταλήγει ο κ. Σπυρόπουλος.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: