Σελίδες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μεταλλαγμένες ζωοτροφές έως και 90% χρησιμοποιούν γαλακτοκομικές εταιρείες!





Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες «ΔΕΛΤΑ», «ΟΛΥΜΠΟΣ», «ΜΕΒΓΑΛ» και «ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ». Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Αξίζει να τονιστεί εδώ πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει, όπως αναφέρει σχετικά η Greenpeace …


Και τα εύλογα ερωτήματα που έρχονται αυθόρμητα στα χείλη του καθενός είναι: Κανείς δεν ελέγχει, τέλος πάντων, αυτές τις εισαγόμενες ζωοτροφές; Δεν υπάρχει «κράτος» με τις ανάλογες υπηρεσίες ή ο καθένας μπορεί να εισάγει οτιδήποτε κατά το δοκούν; Και μάλιστα σε μια εποχή που βοά το «σύμπαν» για τα μεταλλαγμένα προϊόντα;

Αναλυτικά, αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου:



«Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!

Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή», δήλωσε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα.

Οι εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα

«Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης.


Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή, χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προιόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν. Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η υπεύθυνη της Greenpeace

«Θέλουμε θέσεις εργασίας και καθαρή διατροφή, όχι μεταλλαγμένα!», κατέληξε η Έλενα Δανάλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: