Σελίδες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

VTSIOM: Ο Πούτιν θα νικήσει από τον πρώτο γύρο "ο Β.Πούτιν θα πάρει 58,6% και ο πιο κοντινός αντίπαλός του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ θα λάβει μόλις 14,8%



Το Πανρωσικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VTSIOM) προβλέπει τη νίκη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν από τον πρώτο γύρο των εκλογών του προέδρου και αρχηγού του κράτους.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη οι εκλογές θα γίνουν σε ένα μόνο γύρο, τη νίκη θα πάρει ο Β.Πούτιν με 58,6 %. Ο πιο κοντινός αντίπαλός του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ θα λάβει μόλις 14,8 % και αουτσάιντερ θα...
είναι ο Σεργκέι Μιρόνοφ με 7,7 % των ψήφων, είπε ο γενικός διευθυντής του VTSIOM Βαλέρι Φιόντοροφ.

Η δημοσκόπηση έγινε 11-12 Φεβρουαρίου, ερωτήθηκαν 1600 πολίτες, σε 138 κατοικημένες περιοχές, με το στατιστικό λάθος να μην ξεπερνά το 3,4 %. 

Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη συμμετείχαν στη δημοσκόπηση από 1200 άνθρωποι.

Η εκλογική δημοτικότητα του Β.Πούτιν αυξάνεται σταθερά, στα μέσα Φεβρουαρίου έφθασε ήδη το 55 %. Βελτίωσε τις θέσεις του και ο Μιχαήλ Πρόχοροφ, από το 4 στο 6 %. Οι δημοτικότητες των άλλων τριών υποψηφίων είναι σταθερές. Μόνο το 18 % των ψηφοφόρων θεωρούν ότι δεν αξίζει να εμπιστευθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 4ης Μαρτίου, οι υπόλοιποι είναι βέβαιοι ότι οι εκλογές θα είναι έντιμες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του VTSIOM.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: