Σελίδες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκία-Κίνα βοηθούν το Ιράν να… δουλεύει τη Δύση!


Αποκαλυπτικό της κοροϊδίας της Άγκυρας απέναντι στη Δύση είναι το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» όπου αποδεικνύεται με βάση πληροφορίες προφανώς προερχόμενες από κύκλους των μυστικών υπηρεσιών, ότι η Τουρκία και η Κίνα βοηθούν συγκεκαλυμμένα το Ιράν να ξεπεράσει τον σκόπελο των κυρώσεων της Δύσης!
Η Τουρκία – με προμετωπίδα τουρκικές επιχειρήσεις – κατηγορείται στο ρεπορτάζ, ότι αναζητεί χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για λογαριασμό του Ιράν τα οποία θα αγοραστούν, χωρίς να φαίνεται η Τεχεράνη ως ιδιοκτήτης, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν την προμήθεια αγαθών και πρώτων υλών για την δοκιμαζόμενη από τις κυρώσεις...
οικονομία του Ιράν.
Παρόμοια είναι και η δραστηριότητα των Κινέζων οι οποίοι είναι ο καλύτερος πελάτης του ιρανικού πετρελαίου. Τι κάνουν όμως οι Κινέζοι; Τα χρήματα που οφείλουν στους Ιρανούς τα καταθέτουν σε κρατικές τράπεζες και στη συνέχεια προμηθεύονται ότι χρειάζεται το Ιράν από τη διεθνή αγορά, το παραλαμβάνουν και το στέλνουν στη μεσανατολική χώρα με πλοία! Πρόκειται για μια ιδιότυπη αλλά αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων της «ανταλλακτικής οικονομίας» (barter economy).
Τις μεθόδους με τις οποίες επιχειρείται από ιρανικής πλευράς η παράκαμψη τω κυρώσεων τις έχουν εκπονήσει οι Φρουροί της Επανάστασης (Pasdaran) οι οποίοι φέρονται να ελέγχουν μεγαλύτερο του 50% τμήμα της ιρανικής οικονομίας. Όπως φαίνεται, εκτός από την Κίνα που δεν έχει «ηθικό δίλημμα» λόγω της ανάγκης για το πετρέλαιο ώστε να στηρίξει τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της, βρήκαν και την Τουρκία, χώρα με ιστορία και… εξειδίκευση στον ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου». Προσπάθειες για την παράκαμψη των κυρώσεων έχουν γίνει από τους Ιρανούς, μέσω Ουκρανίας και Λευκορωσίας.
Υποτίθεται ότι οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι της Δύσης στο ΝΑΤΟ και αυτοδιαφημίζονται ως ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της Δύσης στην ευρύτερη περιοχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: