Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Διαπραγμάτευση τώρα με δικούς μας όρους! Όχι στα παιχνίδια του «ψυχοπαθή»!


Όχι στα παιχνίδια του ψυχοπαθή...



Μη γελιόμαστε και μη μας αποπροσανατολίζει το γεγονός ότι το πολιτικό θρίλερ που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες βαίνει προς το τέλος του με την αποφυγή – σε πρώτη φάση – της οικονομικής χρεοκοπίας…


Μην εφησυχάζουμε σε ότι αφορά το κρίσιμο θέμα του 13ου και 14ου μισθού για το οποίο φαίνεται πως έχει υπάρξει συμφωνία για τη διατήρησή τους…
Έστω και την τελευταία στιγμή είναι καιρός να γίνει… διαπραγμάτευση.
Και η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει με τους δικούς μας όρους. Εμείς χρωστάμε και εμείς θα πούμε πως και πότε θα πληρώσουμε. Και μη θέλουν να μας τρομοκρατούν με τη «Δαμόκλειο» σπάθη της χρεοκοπίας, διότι και οι δανειστές μας γνωρίζουν πολύ καλά πως αν χρεοκοπήσουμε θα πάρουμε μαζί μας όλη την Ευρώπη που θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος… Και εκεί να δείτε που θα πάνε τα «spreads» και τα επιτόκια στις χώρες της Ευρώπης… Και εκεί να δείτε τι θα πάθει και η Γερμανία και οι τράπεζές της…
Και να προσθέσω και κάτι άλλο απευθυνόμενος κυρίως στους πολιτικούς αρχηγούς: Μη «παραμυθιάζεστε» και μη «μασάτε» από τα «καραγκιοζιλίκια» του κομπλεξικού Τόμσεν, των μερκοζί και των λοιπών… συγγενών, διότι αν όλοι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο ήθελαν να μας χρεοκοπήσουν θα το είχαν κάνει ήδη. Δεν θα μας έδιναν συνεχώς χρήματα τα οποία σκοπεύουν να πάρουν πίσω με το… αζημίωτο ασφαλώς. Και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει «στάση» πληρωμών! Και όλοι αυτοί γνωρίζουν καλά τη λαϊκή ρήση που λέει «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»…

Διότι, επιπλέον, όλοι γνωρίζουν ότι το παιχνίδι είναι… στημένο…

Πέρα από αυτά, είναι καιρός να δείξουμε σε όλους πως δεν ανεχόμαστε πλέον να είμαστε μέλη μιας Ευρώπης με ταπεινωμένους και εξαθλιωμένους εταίρους, χωρίς ελπίδα και προοπτική…

Η φράση του Αντώνη Σαμαρά «για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση», κρύβει την τραγική αλήθεια για τη χώρα.

Μέχρι όμως να φτάσουμε στη συγκεκριμένη οριακή συγκυρία, προηγήθηκαν πλείστες άλλες περιπτώσεις, στις οποίες η Ελλάδα όφειλε να είχε διαπραγματευτεί και δεν το έκανε. Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο. Όταν ζητήθηκε η αναθεώρηση των όρων του. Όταν προέκυψε η απαίτηση για το Μεσοπρόθεσμο. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το «κούρεμα», της 21ηςΙουλίου. Τότε που η τρόικα έφυγε από την Ελλάδα, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όταν ο Λουκάς Παπαδήμος διαδέχτηκε τον Γιώργο Παπανδρέου…

Φαίνεται πως από τον Οκτώβριο ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχει βγάλει μιλιά, δεν έχει κάνει ούτε ίχνος διαπραγμάτευσης…

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού επί δύο χρόνια τα έκανε θάλασσα, ξαφνικά θυμήθηκε να το παίξει αντιμνημονιακός, την ώρα που βρίσκεται σε κάποια εξωτική παραλία του σοσιαλιστικού παράδεισου…

Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τις διαπραγματευτικές του ικανότητες έχουν γίνει γνωστές και στο εξωτερικό. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που από την Ευρωζώνη του προσάπτουν ότι ενδιαφέρεται πιο πολύ για το πολιτικό του μέλλον παρά για το μέλλον της Ελλάδας…

Ο δε Γιώργος Καρατζαφέρης, το γνωστό, όπου φυσάει ο άνεμος: Πρώτα υπογράφει και μετά… διαμαρτύρεται…

Και αν πήραμε την 6η δόση, στα τέλη του 2011, αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας διαπραγμάτευσης, αλλά η «ανταμοιβή» για την απομάκρυνση Παπανδρέου και η αντικατάστασή του με τον «δικό» τους άνθρωπο που «προερχόταν» από το ΔΝΤ…

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πληρώνει σήμερα βαρύ τίμημα για την «διαπραγμάτευση» που ποτέ δεν έγινε και αυτό δεν βαρύνει μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά το «όλον ΠΑΣΟΚ» το οποίο είτε γνωρίζει ανάγνωση, είτε όχι. Απόδειξη, το γεγονός ότι κάποιοι ανακάλυψαν ότι είχαν ξεχάσει να… διαβάσουν το Μνημόνιο…

Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν στο… χρονοντούλαπο της Εθνικής… λήθης…

Διαπραγμάτευση

Ας γίνει και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Ας γίνει διαπραγμάτευση έστω και την ύστατη στιγμή, τούτες τις δύσκολες ώρες που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Όμως, τον πρώτο λόγο να έχουμε εμείς. Να βάλουμε εμείς εκβιαστικά τελεσίγραφα που μέχρι σήμερα έμπαιναν από τους δανειστές μας και να τους πούμε εμείς: «take it or leave it»…

Το γεγονός ότι δεν έκλεισε χθες το βράδυ καμιά συμφωνία είναι μια πρώτη και μεγάλη «νίκη».

Και αυτή η μικρή ή μεγάλη νίκη, πιστώνεται στον Αντώνη Σαμαρά και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε λευκή επιταγή και ότι επιτέλους γίνεται… διαπραμάτευση, όσο και αν αυτό ενόχλησε κάποιους βολεμένους «ναιναίκους» που ήταν έτοιμοι να υπογράψουν σε λευκό χαρτί ό,τι η τρόικα απαιτούσε…

Να γίνει, λοιπόν, διαπραγμάτευση και να πιάσουν τον… ταύρο (Τόμσεν) από τα… κέρατα.

Και αν ο αποτυχημένος Τόμσεν και η παρέα του, «απεσταλμένοι» του ΔΝΤ συνεχίσουν την ίδια τακτική, να ζητηθεί η άμεση απομάκρυνσή τους και να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με διορισμένους αποτυχημένους υπαλλήλους…

Πολύ απλά, διότι όσο η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους αποτυχημένους, νομιμοποιεί την αποτυχία τους και τους προσφέρει άλλοθι, να εγείρουν απίθανες και εξωφρενικές αξιώσεις…

Επίθεση Τόμσεν…

Και θα πρέπει να ζητηθεί η απομάκρυνση του ανεκδιήγητου Δανού διότι «προετοιμάζει» μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των μισθών, των συντάξεων, του Δημοσίου και των εργασιακών δικαιωμάτων για τα επόμενα έτη στην Ελλάδα, όπως:

Μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20%.

Μείωση κατά 20% στις επικουρικές συντάξεις.

Αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο.

Περικοπές 1,5% μέσα στο 2012.

Η αλαζονεία του Πολ Τόμσεν και το βρώμικο παιχνίδι του ΔΝΤ με την Ελλάδα

Την Κυριακή διαβάσαμε στο «Έθνος» την ανταπόκριση του, συνήθως καλά ενημερωμένου, Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, όπου μεταξύ άλλων μας ενημερώνει ότι ο επικεφαλής της Τρόϊκα παίζει πλέον ένα προσωπικό παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας… (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63608881)

Δείτε τι αποκαλύπτει ο Μιχάλης Ιγνατίου:

Πρώτον: ο κ. Τόμσεν « κατηγορείται από πολλά μέλη του ΔΝΤ, καθώς επίσης και από τον νυν προϊστάμενό του, Ρεζά Μογκαντάμ, ότι έχει ευθύνη για τον κακό σχεδιασμό του ελληνικού Μνημονίου και για τη μη έγκαιρη αντίδρασή του στη διαφαινόμενη αποτυχία του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας…. Από τον Οκτώβριο όλο και περισσότερο ακούγονται φράσεις όπως «λάθος συνταγή», «λάθος φάρμακο», «λάθος πρόγραμμα»..» (ΣΣ, ποιός τα έλεγε αυτά;)

Δεύτερον, στελέχη του ΔΝΤ κατηγόρησαν την ομάδα του ΔΝΤ ότι επέβαλαν ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν δυσβάστακτο για τον ελληνικό λαό, οδήγησε σε αύξηση του χρέους και σε μία πρωτοφανή, για τα ευρωπαϊκά χρονικά, ύφεση.»

Τρίτον, ο κ. Μογκαντάμ, νυν προϊστάμενος του κ. Τόμσεν, «είχε από την αρχή επισημάνει ότι χωρίς την εφαρμογή ενός PSI η Ελλάδα δεν είχε κανέναν τρόπο να αμυνθεί στις αγορές και να επανέλθει σε μία καλή οικονομική κατάσταση.» Ο κ. Μογκαντάμ είχε πείσει μάλιστα και τον Ντομινίκ Στρος Καν, ότι το «κούρεμα» «ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα». Όμως, ο Τόμσεν τότε τορπίλισε την ιδέα.

Τέταρτον, ο σημερινός του προϊστάμενος του κ. Τόμσεν τον έχει, από τον περασμένο Οκτώβριο, υπό στενή παρακολούθηση. Οι πηγές υποστηρίζουν ότι «γι’ αυτό ο κ. Τόμσεν προσπαθεί να αποδείξει σήμερα, που μετατράπηκε σε όψιμο υπερασπιστή του PSI, ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους».

Πέμπτον, πηγές του ΔΝΤ ισχυρίζονται ότι «η στάση του Τόμσεν αποσκοπεί στο να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις και να απεμπλακεί το Ταμείο από την Ελλάδα, ώστε να σώσει ο ίδιος την καριέρα του και να μην του καταλογιστούν ευθύνες για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος».

Έκτον, ο πανικός του τον οδήγησε πρόσφατα σε μία τελείως απαράδεκτη στάση έναντι Ελλήνων αξιωματούχων.

Έβδομον, σε ανύποπτο χρόνο, στο Ταμείο εκφράστηκαν φόβοι ότι η ελληνική πλευρά θα ζητούσε επίσημα την απομάκρυνσή του, μία ενέργεια που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ.

Όγδοον, οι πηγές τονίζουν πως «έχει καταστεί πλέον σαφές σε πολλούς παρατηρητές ότι η επιθετική αυτή στάση του κ. Τόμσεν εξηγείται μόνο από τον πανικό που τον διακατέχει για να διασωθεί ο ίδιος και η καριέρα του στο ΔΝΤ».

Μετά από όλα αυτά, έχω άδικο να λέω ότι πρέπει να ζητήσουμε επισήμως την απομάκρυνσή του Τόμσεν και να στείλουμε το μνημόνιο στον… αγύριστο;

Θα συνεχίσουμε να «διαπραγματευόμαστε» με τον «ψυχοπαθή» Δανό και τα «κολαούζα» του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: