Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Με ποιο τρόπο προσπαθούν να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό, Μια παλιά πολιτική απάτη, χρησιμοποιήθηκε αυτές τις μέρες για να μας πείσουν, ότι ζούμε δραματικές διαβουλεύσεις Τρόικας και Κυβέρνησης!

Γιώργος Αδαλής 
Μια ΠΡΑΚΤΙΚΉ που εφαρμόζεται από ανίσχυρους, αδύναμους και άτολμους πολιτικούς θα περιγράψουμε σήμερα, την οποία ζούμε σε όλο το μεγαλείο της, τις τελευταίες μέρες!
Μια πρακτική που την υιοθέτησε πρώτο το ΠΑΣΟΚ αλλά κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης της την εφάρμοσε και η ΝΔ!
Όταν στην Ελλάδα μας επιβάλλονταν μια εξωτερική παρέμβαση, είτε από την Ε.Ε. είτε από το ΝΑΤΟ είτε από εξωγενείς παράγοντες , ακολουθούσε μια διαδικασία, η οποία ναι μεν για πολλά έτη συγκινούσε το πελατειακό σύστημα του κόμματος εξουσίας στις μέρες μας όμως, εξαγριώνει τους πάντες!
Εδώ και πολύ καιρό, η πολιτική μας ηγεσία έχει δεχτεί τα πάντα από αυτά που επιβάλλει η διεθνής σπείρα των οικονομικών δολοφόνων!
ΜΕ την συμμετοχή του ΔΝΤ στην τρόικα, δέχτηκε επί της ουσίας ότι θα μπει...

χέρι και στον ιδιωτικό τομέα, που δεν μπορούσε να βάλει η Ε.Ε., λόγω του ότι το απαγορεύει η καταστατική χάρτα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων!
Αυτό το γνώριζαν άπαντες! Δεν ήταν τα 10+10+10 δις ευρώ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρώτο δάνειο γιατί το ποσό αυτό αποτελούσε ψίχουλα για την Ε.Ε!
Έπρεπε να μπει χέρι στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που μόνο το ΔΝΤ μπορούσε να το κάνει και εξ ου και η συμμετοχή του!
Συνεπώς, ήταν δεδομένο από τον Απρίλιο του 2010, ότι αργά η γρήγορα θα ξεζουμίσουν και τον ιδιωτικό τομέα, πέραν του δημοσίου!
Το γνώριζε ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου , οι οικονομολόγοι στην Ελλάδα και όλοι όσοι ασχολούνται με το οικονομικό ρεπορτάζ!
Κι όμως, όλοι αυτοί –με ελάχιστες εξαιρέσεις- έλεγαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί!
Γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα στον Ελληνικό λαό!
Γνώριζαν ότι αργά η γρήγορα θα πρέπει να απολογηθούν σε αυτόν αλλά και πάλι συνέχιζαν τα αήθη ψέματά τους!

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα, να μας βομβαρδίζουν επί δέκα μέρες, με χοντροειδέστατα ψεύδη, ότι γίνεται διαπραγμάτευση και οι … ηγέτες μας προσπαθούν να αποκρούσουν τις απαιτήσεις της τρόικας!
ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ !
Τα συμφωνημένα του Απριλίου του 2010 είναι συγκεκριμένα!
Και τα έχουν αποδεχτεί!

Απλά τώρα, σε συνεννόηση με τους Γκαουλάιτερ της Μέρκελ και τους τροϊκανούς, εμφανίζουν και δέκα απαιτήσεις παραπάνω!
Έτσι, αν είχαν συμφωνηθεί πέντε λόγου χάρη υποχωρήσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως σε πέντε αντίστοιχες απαιτήσεις των Τροΐκων, σήμερα εμφανίζουν τις απαιτήσεις αυτές αυξημένες στις ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ!
Για παράδειγμα αρχικά είχε συμφωνηθεί η κατάργηση του 14ου μισθού !
Στην πορεία, ζητήθηκε η κατάργηση και του 13ου αλλά και η περικοπή κατά 20% του κατώτατου μισθού!
Στο τέλος της διαπραγμάτευσης θα καταργηθεί μόνο ό 14ος μισθός!
Αλλά η Κυβέρνηση θα φανεί νικητής στα μάτια του λαού, μιας και «κατάφερε» να κάμψει τις περισσότερες απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών και να υποχρεωθεί σε μερικές από αυτές!

Έτσι, και οι τοκογλύφοι θα πάρουν αυτό που θέλουν ΚΑΙ ο λαός θα είναι … ευχαριστημένος αλλά κυρίως και η κυβέρνηση θα έχει επιτελέσει ένα τεράστιο εθνικό έργο και θα πρέπει να την χειροκροτήσουμε από πάνω!
Προσωπικά αισθάνομαι ντροπή, όταν πολιτικά πρόσωπα νομίζουν ότι ουδείς εδώ στην πατρίδα μας, δεν αντιλαμβάνεται πόσο στημένο είναι το παιχνίδι!
Δυστυχώς, όλες αυτές τις μέρες, ο μόνος που τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο πρόστυχο παιχνίδι αυτό και μίλησε ανοιχτά, ήταν τώρα ο κ. Παπαδημούλης και πριν μερικές μέρες η κ. Λιάνα Κανέλλη!
Και λέω δυστυχώς γιατί ήταν μόνο δύο! Ουδείς τους ακολούθησε, γιατί πάνω απ΄ όλα προέχει η … κοροϊδία προς το λαό και η διατήρηση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.

Και οι ... χειροκροτητές είναι πανέτοιμοι για να δώσουν την παράστασή τους αύριο το πρωί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: