Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

KΚΥΠΡΟΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος καταγγέλει τους ανθέλληνες...


«Πρώτη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρείται η αποκοπή της Παιδείας από τον ελληνισμό και τις ελληνικές της ρίζες», αυτή είναι η καταγγελία του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου.

Σε εγκύκλιό του ο κ. Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι...

επιχειρείται δημιουργία κυπριακής συνείδησης και το γλωσσικό ιδίωμα της Κύπρου να παρουσιασθεί ως κυπριακή γλώσσα. Καλεί δε τον υπουργό Παιδείας «να παραμείνει φρουρός της ελληνικής Παιδείας, όπως καθορίζει το ...

Σύνταγμα».

Η απάντηση του υπουργού Παιδείας Γιώργου Δημοσθένους:

Με δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα κατήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σχετικά με την παιδεία στην Κύπρο.«Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση διαμορφώνεται στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτισμού όπως αυτός διαμορφώθηκε από τα βάθη των αιώνων και με ιδιαίτερη έγνοια και ευαισθησία στα θέματα, γλώσσας, παράδοσης, πολιτισμού και θρησκείας».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση έχει ξεκινήσει και εφαρμόζεται και ότι «τα μηνύματα που έρχονται από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, είναι μηνύματα ικανοποίσης. Επομένως, δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας, όπως εκφράστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο».

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/02/blog-post_9815.html#ixzz1lbi8C292

Δεν υπάρχουν σχόλια: