Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"Τρωϊκός Πόλεμος" με πραγματικά "πυρά" και όχι τα άσφαιρα των Βενιζελοπαπαδήμων...

Μια και μιλάει για... "πόλεμο" το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο, προβάλει άξιο απαντήσεως το ερώτημα, γιατί δεν προτείνει η Ελληνική πλευρά ως υποκατάστατο μέτρο εκείνου της καταλήστευσης  των μισθών του ιδιωτικού τομέα κ.λ.π. μία συμφωνία για μείωση των εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυάται εμπράγματα την ειρήνη και την προστασία των συνόρων της;
Η ερώτηση ενδεχόμενα να εκληφθεί από πολλούς ως ρητορική, αφού ο υπέρβαρος δανεισμός της χώρας οφείλεται κυρίως στις εξοπλιστικές δαπάνες. Ωστόσο αν...
έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας και εθνικής συνείδησης στους πολιτικούς, οφείλουν να βάλουν μία τέτοια εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι των συνομιλιών με την  τρόϊκα:
Να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας (να συνεχιστεί η περιορισμένη προμήθεια μόνον έξυπνου υπερσύγχρονου εξοπλισμού) , υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρώπη θα διαθέσει αντίστοιχες αμυντικές δυνάμεις για την προστασία των συνόρων της υπό το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, μέχρι να ανακάμψει η Ελληνική Οικονομία (όπως οι ίδιοι διατυμπανίζουν) και να καταστεί αμυντικά αυτάρκης.

Μία σθεναρή υποστήριξη της πρότασης, θα απογυμνώσει τους δανειστές από τα υφεσιακά επιχειρήματα που συνοδεύουν τα περί περικοπής των μισθών και κατάργησης συλλογικών συμβάσεων, αφού ο Προϋπολογισμός θα καταστεί αυτόματα πλεονασματικός. 
Εάν πάλι δεν επιθυμούν μια τέτοια λύση οι "εθνικοί προμηθευτές" εξοπλιστικών συστημάτων, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και τα λοιπά μιζολούλουδα, θα πρέπει να προτείνουν άλλα υποκατάστατα μέτρα τα οποία να περιέχουν κυρίως ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε παραγωγή πλούτου και άρα θα ενδυναμώσει τα κρατικά και ασφαλιστικά έσοδα, καταστώντας την Ελληνική Οικονομία ισχυρή και "συνεπή" .
Είναι η ιστορική στιγμή που θα ξεχωρίσουν οι ευφυείς πατριώτες από τους πνευματικά ανεπαρκείς νεοδοσίλογους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: