Σελίδες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Νέα Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.)


syntonistiki2012
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνέλευση της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.).
Τη Συνέλευση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων στη Φρανκφούρτη, παρακολούθησαν δεκάδες νέοι από όλα τα μέρη της Γερμανίας, μεταφέροντας τις προτάσεις, τις ανησυχίες και τα οράματα της Ποντιακής Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.
Κατά την έναρξη  οι νέοι τήρησαν το πατροπαράδοτο έθιμο κοπής της βασιλόπιτας. Το...
τυχερό φλουρί έπεσε φέτος ανάμεσα σε δύο κομμάτια και μοίρασε την τύχη στο Σύλλογο του Χερμπρέχτιγκεν και στο Σύλλογο του Χέρτεν!
Η συζήτηση και η διαδικασία των αποφάσεων συνέχισε σε πολύ ώριμο κλίμα. Οι νέες και οι νέοι τοποθετήθηκαν μετά τον απολογισμό της απερχόμενης Συντονιστικής Επιτροπής σε μελλοντικές δραστηριότητες της Ποντιακής Νεολαίας.
 Τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η καλή συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ των Συλλόγων της ΟΣΕΠΕ και της νεολαίας καθώς και την προοπτική ανοίγματος της συμμετοχής στα δρώμενα της Ποντιακής Νεολαίας και σε νέους μη ποντιακής καταγωγής. Επισημάνθηκε δε η ανάγκη έρευνας από τους ίδιους τους νέους μας στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με σκοπό τη γνωστοποίηση του ποντιακού ελληνισμού και της ιστορίας του. Μακροπρόθεσμος σκοπός είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας στα κράτη της κεντρικής Ευρώπης.
Στα πλαίσια των εργασιών της Συνέλευσης ψηφίστηκε η νέα Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. που αποτελείται από τους:
 Α΄ Συντονιστής Χρήστος Σαββίδης (από το Σύλλογο Berlin)
Β΄ Συντονιστής Νικόλαος Αλβανίδης (από το Σύλλογο Köln)
Γραμματέας Ιωάννα Μακρίδου (από το Σύλλογο Düsseldorf)
Υπ. Δημ. Σχέσεων Χρίστος Λαμπριανίδης (από το Σύλλογο Schorndorf)
Υπ. Τύπου Αντώνης Παράσογλου (από το Σύλλογο Stuttgart)
Υπ. Πολιτιστικού Σοφία Δραγοτενλή (από το Σύλλογο Bielefeld)
Υπ. Πολυμέσων Παύλος Ιντζές (από το Σύλλογο Waiblingen)
Στο τέλος της ημέρας νέοι έδωσαν ραντεβού για τη 18η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαρτίου 2012 στην πόλη της Φρανκφούρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: