Σελίδες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Oι μουσουλμάνοι κυριεύουν την ίδια την ψυχή της Ευρώπης




Η Odense, μια ήσυχη πόλη της Δανίας και γενέτειρα του μεγάλου παραμυθά, Hans Christian Andersen, κοντεύει να μετατραπεί σε αρένα συγκρούσεων μεταξύ ντόπιων κατοίκων και μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες. Σε αρκετές δανέζικες ιστοσελίδες θα βρει κανείς σήμερα πολλά άρθρα που καταγγέλλουν το πώς οι οπαδοί του Ισλάμ εκτοπίζουν, με τρόπο μεθοδικό και επιθετικό, θα έλεγε κανείς, τους Δανούς από την περιοχή της Volsmese.

Κάποτε ο Andersen ονόμασε το νησί Fyn, πάνω στο οποίο βρίσκεται η Odense, "Κήπο της Δανίας". Σήμερα, ωστόσο, η πόλη κάθε...άλλο παρά ανταποκρίνεται στη ρομαντική περιγραφή του συγγραφέα. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη Bt.dk, και...

πάντα με βάση τις πηγές της αστυνομίας, οι μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες οργανώνουν στοχευμένες επιθέσεις σχεδόν αποκλειστικά εναντίον του γηγενούς πληθυσμού. "Εάν το επώνυμο σας είναι Hansen ή Nielsen και ζείτε στην Odense, και ιδιαίτερα στην περιοχή της Volsmese, ο κίνδυνος να πέσετε θύμα ληστείας είναι αρκετές φορές υψηλότερος από ότι για εκείνους των οποίων τα ονόματα δεν είναι δανικής προέλευσης", λέει σε άρθρο της η ιστοσελίδα.

"Οι ληστείες εις βάρος του γηγενούς πληθυσμού έχουν αυξηθεί δραματικά κατά τους τελευταίους μήνες. Υπάρχει κάτι σχεδόν ρατσιστικό σε αυτό καθεαυτό το γεγονός. Ως αποτέλεσμα των συχνών εγκληματικών πράξεων εναντίον των κατοίκων, παρατηρούμε ότι οι γηγενείς κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη τους. Κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, 150 ληστείες έχουν αναφερθεί επίσημα, το 90% των οποίων διαπράχθηκε εις βάρος γηγενών Δανών", δήλωσε ένας αστυνομικός σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας.

"Πολλοί νεαροί παραβάτες παραδέχονται ανοιχτά ότι πρόθεσή τους είναι να καταλάβουν την Volmese. Πέρυσι υπήρξε μια περίπτωση όπου μια οικογένεια Δανών έπεφτε θύμα βανδαλισμών και κλοπών αρκετές φορές την εβδομάδα, μέχρι που τελικά αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει στο σπίτι της και το εγκατέλειψε. Πολλές από τις ληστείες μοιάζουν περισσότερο με πράξεις βανδαλισμού και τρομοκρατίας, και έχουν τη μορφή πράξεων εκδίκησης (βεντέτας) ή εκβιασμού μέσω απειλών. Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει την αλήθεια επιμελώς", είπε ο αστυνομικός.

Συλλαλητήριο μουσουλμάνων στη Νορβηγία
Σε άρθρο της εφημερίδας "Kristeligt Dagblad" αναφέρεται ότι κάποιοι φανατικοί και θρησκόληπτοι μουσουλμάνοι έχουν κατά καιρούς καταφερθεί εναντίον Ιρανών μεταναστών. Ένας Ιρανός, ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει θύμα τέτοιας επίθεσης, είπε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας: "Κάποιοι νεαροί μουσουλμάνοι, δεν ξέρω από ποιά χώρα, μου είπαν ότι είναι απαράδεκτο να οδηγώ με τη σημαία της Δανίας, που έχει στη μέση ένα σταυρό, μέσα στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, μας έσπασαν το οικογενειακό αυτοκίνητο και του έβαλαν φωτιά. Αγοράσαμε άλλο αυτοκίνητο, αλλά ήδη μας έσπασαν τα παράθυρα τρεις φορές. (...) Τα παιδιά μου δεν φορούν μαντίλα, όπως και το 99% των άλλων παιδιών εδώ στην περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να γίνονται ευκολότερα στόχος. Φοβόμασταν και δεν τα αφήναμε να πάνε να παίξουν έξω με άλλα παιδιά. Αργότερα αποφασίσαμε να φύγουμε όσο δυνατόν πιο μακριά από το Volsmese", δήλωσε στον ρεπόρτερ ο Ιρανός.

Όσο για τους επικεφαλής της αστυνομίας, παραδέχονται μεν την απότομη αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την πιθανή εθνική ή θρησκευτική προέλευση των παραβατών. "Δεν έχω ιδέα γιατί οι παραβάτες συχνά ελέγχουν το όνομα στο γραμματοκιβώτιο προτού διαρρήξουν ένα σπίτι", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι υφιστάμενοί του ήταν τελικά πιο ομιλητικοί, αν και εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν ανώνυμοι.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η απόκρυψη της εθνικής προέλευσης των εγκληματιών από την ηγεσία της αστυνομίας της Odense έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της Δανίας. Το Κοινοβούλιο της Δανίας, το "Folketing", ψήφισε πέρυσι υπέρ της αποκατάστασης του ελέγχου στα σύνορα της χώρας. Ο κύριος λόγος συζητείται ανοιχτά και δεν είναι άλλος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Η Κοπεγχάγη φοβάται ότι ένα κύμα προσφύγων από τη Βόρεια Αφρική θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σκανδιναβία λόγω της άφιξης κυμάτων λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική.
Τον τελευταίο καιρό, τα ΜΜΕ στη Δανία, την Σουηδία και τη Νορβηγία έχουν γεμίσει με δημοσιεύματα γύρω από "συμμορίες πόλεων" και συμπλοκές μεταξύ ομάδων νεαρών λευκών και (λαθρο)μεταναστών που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της Κοπεγχάγης, του Μάλμε και του Όσλο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι "οδομαχίες" έχουν να κάνουν με διακινητές ναρκωτικών που διεκδικούν συγκεκριμένες γειτονιές μέσα στις πόλεις. Ωστόσο, ελάχιστοι Δανοί (αλλά και Σουηδοί και Νορβηγοί) πιστεύουν ότι αυτό ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Odense μας δείχνουν καθαρά ότι το πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ γηγενών και μεταναστών μουσουλμάνων της Δανίας, το οποίο κλιμακώνεται εδώ και μισό αιώνα, έχει πλήρως ωριμάσει στη συγκεκριμένη χώρα. Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η χώρα είχε ανάγκη από ανειδίκευτους εργάτες, και αργότερα το κράτος πρόνοιας έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των κατοίκων των πιο προβληματικών περιοχών, σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι οι μετανάστες θα ήταν τελικά τόσο αχάριστοι προς τη χώρα υποδοχής τους. Σήμερα που ο αριθμός τους έχει φθάσει επίσημα τις 200.000(από τα πέντε εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της χώρας), τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή.

Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχθεί κανείς ότι δεν φταίνε αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι για την σημερινή κατάσταση. Η κυβέρνηση της Δανίας έχει τηρήσει σιωπή ιχθύος για το θέμα αυτό εδώ και πολλά χρόνια και ενίοτε δείχνει να "παίζει" με τους ισλαμιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας και νυν Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, ο οποίος το 2002 έδωσε άδεια για τη διοργάνωση του "Παγκόσμιου Συνέδριου Τσετσένων" στην Κοπεγχάγη, στο οποίο συμμετείχε ως φιλοξενούμενος, μεταξύ άλλων, ο εξτρεμιστικών αντιλήψεων Akhmed Zakayev, τις ίδιες ημέρες που εκτυλίχθηκε η τραγωδία στο θέατρο "Nord-Ost" της Μόσχας, η οποία σόκαρε τη διεθνή κοινή γνώμη! Οι αρχές της Δανίας αντέδρασαν με μεγάλη καθυστέρηση στα κηρύγματα ισλαμικού φανατισμού που ακούστηκαν τότε από μερικά τεμένη της χώρας.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η περιβόητη "πολιτική ορθότητα", η οποία έχει κατά καιρούς αναπτυχθεί σε βαθμό ανεκτικότητας υπέρ του δέοντος. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2005, η δανέζικη εφημερίδα "Jyllands Posten" δημοσίευσε γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ. Η δημοσίευση προκάλεσε τότε την εξέγερση των απανταχού μουσουλμάνων, υπό το πρόσχημα του ότι η απεικόνιση της μορφής του προφήτη απαγορεύεται από το Ισλάμ, ωστόσο, ο τότε πρωθυπουργός, Anders Fogh Rasmussen, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, ακόμη και όταν ένθερμοι οπαδοί του Ισλάμ μπήκαν με τη βία σε πρεσβείες της Δανίας σε διάφορες χώρες, ενώ οι μουσουλμανικές χώρες, η μία μετά την άλλη, περιόρισαν τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις τους με τη Δανία.

Είναι γεγονός ότι, αν ο Rasmussen είχε ζητήσει συγγνώμη, μπορεί να μην είχαν ξεσπάσει ταραχές σε τόσες πρεσβείες της Δανίας και δεν θα είχαν γίνει επανειλημμένες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του δημιουργού των πρώτων γελοιογραφιών, του Kurt Vestergor. Ίσως και οι σχέσεις μεταξύ των γηγενών Δανών και των μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες να μην ήταν σήμερα τόσο επικίνδυνα τεταμένες. Ας σημειωθεί, όμως, και το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη στους ά(ν)εργους μετανάστες, μοιράζοντάς τους παροχές. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το 40% όλων των κρατικών παροχών πρόνοιας στη Δανία καταβάλλεται σε μουσουλμάνους μετανάστες.

Μουσουλμάνοι καίνε τη σημαία της Δανίας
Παρ' όλα αυτά, ένα σημαντικό ποσοστό μουσουλμάνων δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες της τοπικής κοινωνίας στην οποία ζει. Και όμως, η Δανία νομιμοποίησε θεσμούς αμφιβόλου εγγυρότητας (από θρησκευτική άποψη, και όχι μόνο από την πλευρά του Ισλάμ), όπως είναι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφυλων, οι εκτρώσεις, και τα μαλακά ναρκωτικά. Η ύπαρξη της συνοικίας Christiania μέσα στην πόλη της Κοπεγχάγης, που ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με την ελευθεριότητα και ανεκτικότητα των ηθών, δεν αρέσει, ακόμα και σήμερα, σε αρκετούς Δανούς. Ωστόσο, εναπόκειται στους ίδιους τους πολίτες της χώρας αυτής να αποφασίσουν πώς θα κυβερνάται η χώρα τους. Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και να του λέει ο φιλοξενούμενος τι να κάνει. Οι οικοδεσπότες σε αυτή την περίπτωση δεν παύουν να είναι οι Δανοί, άσχετα από το πόσο ηθικοί ή ανήθικοι είναι, κατά την άποψη των φιλοξενουμένων.

Σήμερα που έχουμε φθάσει στο σημείο να βλέπουμε να διώχνονται κακήν κακώς οι αυτόχθονες Δανοί από μια πόλη στην οποία γεννήθηκαν κάποια πράγματα που τους έκαναν εθνικά υπερήφανους, τα πράγματα παίρνουν μια πολύ δυσάρεστη και επικίνδυνη τροπή. Το ασυμβίβαστο των δύο ιδεολογικών και κοινωνικών αντιλήψεων απειλεί να εξελιχθεί σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση. Και όμως, κατά έναν περίεργο και ανεξήγητο τρόπο, οι αρχές της Δανίας εξακολουθούν να αγνοούν το θέμα, θέτοντας οι ίδιες τον εαυτό τους σε κίνδυνο. 

γράφει ο Vadim Trukhachev 
πηγή από την εφημερίδα pravda, το διαβάσαμε στο Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: