Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο Νταβούτογλου επιστρατεύει και διαδόχους των Σουλτάνων!


  Tι σημαίνει η σύγκλιση σύσκεψης στην Τουρκία με τουρκόφρονες βουλευτές των Βαλκανίων, στην οποία παρέστησαν και ημέτεροι του ελληνικού Κοινοβουλίου

Picture 0 for Ο Νταβούτογλου επιστρατεύει και διαδόχους των Σουλτάνων!
Η επιλογή των ειδήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ είναι γνωστό πως δεν γίνεται με τα δέοντα κριτήρια. Ιδιαίτερα στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή θεαματικότητα / ακροαματικότητα, καταφεύγουν οι παρουσιαστές σε ειδήσεις που προκαλούν φόβο, δοκιμασμένη συνταγή για υψηλή τηλεθέαση / ακρόαση. Κι αν η είδηση δεν προσφέρεται για κατανάλωση επαρκώς, προστίθεται λίγη «σάλτσα» για να γίνει αρκούντως εύγεστη.
Αυτή η τακτική υποβοηθείται και από το σύστημα, ώστε να ευνουχίζεται πνευματικά το κοινό, προκειμένου να περιορίζεται το εύρος των ενδιαφερόντων του. Με αυτήν την τακτική, ο ελληνικός λαός δεν πληροφορείται ότι υπάρχουν σημαντικά γεγονότα, καθοριστικά για το μέλλον του.
Εμείς, από αυτήν εδώ τη στήλη, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε...
ότι κάποτε, με κόπους και με βάσανα, το οικονομικό πρόβλημα θα λυθεί. Θα περάσουν χρόνια, και πολλοί από μας θα δυστυχήσουμε. Αλλά θα έρθει ο καιρός, που όσα περνούμε θα αποτελούν μια θλιβερή ανάμνηση για τους μετέπειτα, όπως είναι για μας η λιμοκτονία της Κατοχής, που ήταν απείρως σοβαρότερη κατάσταση.
Εκείνα όμως, που θα καθορίσουν το μέλλον των επιγόνων, είναι τα θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, και για τα οποία ελάχιστη έως καθόλου σημασία δίνεται, αφού υπερκαλύπτονται από τα όντως σοβαρά θέματα της καθημερινότητας. Αλλά «και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι», έλεγαν οι πρόγονοί μας, ιδιαίτερα όταν το «εκείνο» είναι πολύ σοβαρό.
Αναρωτιέμαι, γιατί δεν αποτέλεσε είδηση το γεγονός ότι συγκλήθηκε σύσκεψη στην Τουρκία με τουρκόφρονες βουλευτές των Βαλκανίων, στην οποία φυσικά παρέστησαν και ημέτεροι του ελληνικού Κοινοβουλίου. Φαίνεται, ότι δεν εντυπωσίασε κάποιον, ότι δημιουργείται μια άτυπη ομάδα στα Βαλκάνια, από πολιτικούς που αποκαλούν την Τουρκία «Μητέρα Πατρίδα», και που όλη τους η πολιτική δραστηριότητα εξικνείται -συμπτωματικά- στην υπηρέτηση της «Μητέρας».
Ούτε κάποιος άλλος αναρωτήθηκε τι σημαίνουν όσα είπε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: «… Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πράττει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να διασώσει τα Οθωμανικά-Τούρκικα μνημεία που υπάρχουν στην επικράτειά της». Αν οι χώρες ενστερνισθούν αυτή τη λογική, ότι δηλαδή τα σύγχρονα κράτη αποτελούν κληρονόμους των παλαιών αυτοκρατοριών, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να έχει λόγο για όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλλία και Ιταλία για τα τεκταινόμενα στα Ιόνια νησιά και η Πορτογαλία στο Μακάο της Κίνας.
Βέβαια ο φονταμενταλισμός του διδύμου Νταβούτογλου-Ερντογάν δεν τους επιτρέπει να κρίνουν ορθολογικά και να διαπιστώσουν ότι το σύστημα δεν επιτρέπει τη δημιουργία ισχυρών αντιπάλων, γι’ αυτό άλλωστε μέσω του Κεμάλ και της παρέας του διέλυσαν την οθωμανική αυτοκρατορία. Σήμερα «πετσοκόβουν» τα κράτη, ακόμη και τα λιλιπούτεια.
Όμως, ώσπου να συμβεί αυτό και όσο καιρό παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του Ιράν, αφήνεται η Τουρκία να παριστάνει την περιφερειακή δύναμη, παρ’ όλες τις απόλυτες αποτυχίες της σε όλους τους τομείς. Κατά το διάστημα αυτό, η Ελλάδα θα υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες της μεγαλομανούς τουρκικής πολιτικής.
Ο πρέσβης είπε και κάτι άλλο. «Πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα». Εμφανίζεται επομένως ως ο μεγάλος προστάτης όλων των μουσουλμάνων. Δεν παραμένει η Τουρκία στο στενό πλαίσιο της Θράκης αλλά εκτείνει την ανάμιξή της στα ελληνικά πράγματα, σε όλη την επικράτεια. Αυτά, δεν αποτελούν είδηση για τα δελτία, ούτε καν για τα μεσημεριανά. Με αποτέλεσμα, να τρέχουμε ως συνήθως να σβήνουμε φωτιές, ενώ θα έπρεπε να τις προλάβουμε.
Και, για αποφόρτιση του κλίματος, να πούμε και ότι ο κ. Νταβούτογλου, προς εδραίωση του νέο-οθωμανισμού, έβαλε στο τραπέζι και ένα άλλο όπλο: τους κληρονόμους των Σουλτάνων!
Ο πρόξενος της Τουρκίας στο Λονδίνο κ. Αχμέτ Ντεμιρόκ, παρέθεσε δείπνο προς τιμή των μελών της Οθωμανικής δυναστείας, που ζουν στην Αγγλία. Στο δείπνο που παρατέθηκε στο σπίτι του πρεσβευτή, παραβρέθηκαν ο κ. Σελαχαντίν Εφέντι δισέγγονος του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ του Ε΄, η κόρη του κα. Αϊσέ Γκιουλνέβ Σουλτάν, ο γιος του κ. Ορχάν Μουράτ Εφέντι, η κα. Λεϊλά Μπεγκίν δισέγγονη της Μεντιχά Σουλτάν, κόρης του Οθωμανού Σουλτάνου Αμπντουλμετζίντ, και ο κ. Μαχμούτ Εφέντι τρισέγγονος του Οθωμανού Σουλτάνου Μεχμέτ Ρεσάντ.
Κατά το γεύμα, που οργανώθηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο, ο πρόξενος κ. Αχμέτ Ντεμιρόκ και η σύζυγος του κα. Αρζού, ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τους καλεσμένους, μα πληροφορεί η τουρκόγλωσση εφημερίδα της Θράκης «Μπιρλίκ-TourkikaNea».
Το δείπνο έγινε σε μια θερμή ατμόσφαιρα, ενώ φάνηκε ότι τα μέλη της Οθωμανικής δυναστείας παρακολουθούν στενά την κατάσταση της Τουρκίας. Το φαγητό περιλάμβανε ντολμάδες σε ελαιόλαδο, παστουρμά, κεμπάπ, πληγούρι και γλυκά σύκο και ροδάκινο.
Διανύουμε, επομένως, την περίοδο της διπλωματίας του κεμπάπ.

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: