Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν χρεοκοπήσαμε με την δραχμή. Με το Ευρώ και τα Μνημόνια χρεοκοπήσαμε!"


Αισχύλου , «Πέρσαι»: «Δει γαρ δίκαιος, σώφρων και αγαθός ανήρ σιωπάν ή λέγειν τα καίρια»

 


Το Antinews έχει ήδη ασχοληθεί με την άστοχη , χρονικά και πολιτικά , παρέμβαση του διοικητού της ΤτΕ  κ. Γ. Προβόπουλου κατά εθνικού μας νομίσματος σε συνέντευξη του στην  “Καθημερινή”.
Να μου επιτρέψετε όμως να την σχολιάσω σήμερα κι εγώ:
1.  Ισχυρίζεται ο κ. Γ.Προβόπουλος ότι  “με αληθινή κόλαση θα ισοδυναμούσε η επιστροφή της Χώρας στην δραχμή” .  Είναι προφανής η πρόθεση του  διοικητού της ΤτΕ να αποθαρρύνει, να αδρανοποιήσει και να τρομοκρατήσει τον Ελληνικό Λαό με τέτοιες αναφορές. Θά ώφειλε , ως οικονομολόγος , να γνωρίζει  ότι η ονομασία ενός νομίσματος δεν έχει καμία σχέση  με τα κακά πράγματα που αυτός φαντάζεται ότι θα μας συμβούν. Αν , λόγου χάριν, η πλούσια και καπιταλιστική Ελβετία άλλαζε το νόμισμά της (το ελβετικό φράγκο) και υιοθετούσε αντ΄αυτού την Λίρα της Ουγκάντα (!) , μήπως θα κατέρρεε η Ελβετική οικονομία ;  Ασφαλώς και όχι .  Η ισχύς... του νομίσματος μίας Χώρας εξαρτάται από την ισχύ της Οικονομίας της (παραγωγή, παραγωγικότητα κλπ) και όχι από το όνομα του νομίσματος. Σε κάθε περίπτωση όμως , η Πατρίδα μας , όχι μόνον δεν έχει πιά το δικό της νόμισμα αλλά αναγκάζεται να “αγοράζει” από την Γερμανία και τους λοιπούς “φίλους και εταίρους” της, σε πολύ ακριβή τιμή, ένα πανάκριβο νόμισμα που δεν είναι δικό της !
2.  Βεβαιώνει ο κ. Γ. Προβόπουλος ότι  “στη μεταβατική περίοδο, μέχρι δηλαδή να κυκλοφορήσουν σε φυσική μορφή τα νέα χαρτονομίσματα, δεν θα υπάρχουν πρακτικώς δραχμές παρά μόνον σε λογιστική μορφή  κλπ κλπ ” . Γιατί κύριε διοικητά της Τραπέζης της Ελλάδος δεν θα υπάρχουν τα νέα χαρτονομίσματα των νέων δραχμών ; 
Είναι δική σας δουλειά και δική σας ευθύνη να έχετε προνοήσει όπως τα χαρτονομίσματα των νέων δραχμών έχουν έκτυπωθεί μυστικά και σε επαρκείς ποσότητες ώστε να καλυφθεί με ασφάλεια η μεγάλη ζήτηση των πρώτων ημερών ή εβδομάδων . Περιμένετε από άλλους να κάνουν την δική σας δουλειά και αν ναί , από ποιούς ;  Αν δεν το κάνετε , αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αν δεν έχετε προετοιμάσει την Πατρίδα μας γιά ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο φέρετε βαρυτάτη ευθύνη και ασφαλώς θα κληθείτε κάποτε να εξηγήσετε την παράλειψή σας να θωρακίσετε την Πατρίδα μας και να προστατεύσετε τον Λαό μας από το εφιαλτικό σενάριο του αντιπραγματισμού που άκριτα επισείετε κατά των κεφαλών των Ελλήνων !
3.  Πιστεύει ή φαίνεται να πιστεύει ο κ. Γ. Προβόπουλος ότι ” αυτοί που θα επωφεληθούν (από την επιστροφή στην δραχμή) είναι οι λίγοι και επιτήδειοι” . Προφανώς υπονοεί ότι αυτοί , οι “λίγοι και επιτήδειοι” δηλαδή,  θα έχουν φροντίσει να αποθησαυρίσουν ευρώ σε ελβετικές ή άλλες ξένες τράπεζες και θα μπορούν μετά να εισπράττουν περισσότερες νέες δραχμές , αφού το νέο εθνικό μας νόμισμα θα διολισθαίνει συνεχώς έναντι του ευρώ. Αυτό είναι αληθές , αλλά  “δεν κομίζει γλαύκα εις Αθήνας” ο  διοικητής της ΤτΕ .
Παντού στον Κόσμο το ίδιο συμβαίνει. Και στην Ελλάδα το ίδιο συνέβαινε :  Το 1968 , ένα γερμανικό μάρκο ετιμάτο 10 δραχμές . Το 2002 , ένα γερμανικό μάρκο  ετιμάτο 170 δραχμές.
Μέσα σε 35 περίπου χρόνια η ελληνική δραχμή υποδεκαεπταπλασιάσθηκε έναντι του γερμανικού μάρκου. Η Ελλάδα όμως και έζησε και ανεπτύχθη . Δεν επτώχευσε όπως de facto έχει συμβεί επί των ημερών του !  Ούτε εκινδύνευσε να λεηλατηθεί και να ξεπουληθεί όπως πρόκειται , σύμφωνα με όλες τις ρεαλιστικές ενδείξεις να συμβεί με την υπερψήφιση των νέων επαχθών δανειακών συμβάσεων που , με υπερβάλλοντα ζήλο, προωθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου στην Βουλή γιά επικύρωση με αυξημένη πλειοψηφία , γιά να τηρηθεί η σχετική πρόνοια του ήδη καταπατηθέντος Συντάγματος της Χώρας μας !
4.  Αποφεύγει  ο κ. Γ. Προβόπουλος  επιμελώς αναφέρει οτιδήποτε γιά την αναγκαία ανάπτυξη που είναι απαραίτητη γιά την διάσωση της Πατρίδας μας, αρκούμενος σε χιλιοειπωμένα ευχολόγια (“θα συστρατευθούμε στον εθνικό αγώνα να γυρίσουμε το ταχύτερο δυνατόν σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής προόδου, εντός της Ζώνης του Ευρώ κλπ κλπ”).
Αν και όταν η Ελλάδα βγεί από τα επακόλουθα μνημόνια (περί το 2015) , το εξωτερικό δημόσιο χρέος της θα έχει υπερβεί τα 500 δις ευρώ, κύριε διοικητά της ΤτΕ . Η κρατική μας περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις μας , η γή μας, το υπέδαφός μας καθώς και όλες μας οι υποδομές θα έχουν λεηλατηθεί  και ο Λαός μας θα έχει εξαθλιωθεί !  Ποιός ή ποιοί  θα θέλουν ή θα μπορούν να δανείσουν τότε την Πατρίδα μας ;  Ποιοί θα είναι εκείνοι που θα χρηματοδοτήσουν τον παντελώς κατεστραμμένο παραγωγικό μας ιστό ;
Κύριε διοικητά της Τραπέζης της Ελλάδος :  Χάσατε μιά μεγάλη ευκαιρία να σιωπήσετε. Υποπέσατε σε βαρύτατο σφάλμα..!
“Δει γαρ δίκαιος, σώφρων και αγαθός ανήρ σιωπάν ή λέγειν τα καίρια” .  ( Αισχύλου , “Πέρσαι”).
Μιχάλης ΣΒάρδας

Πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ
.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: