Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ


Έχουμε επανειλλημμένα τονίσει την ανάγκη να απαντώνται οι συνεχείς λεκτικοί τραμπουκισμοί των Τούρκων αξιωματούχων, με πρώτο τον Εγκεμέν Μπαγίς, σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος. Και μάλιστα σε ευρωπαικά fora. Oι παρεμβάσεις της Κυπρίας ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένης Θεοχάρους, είναι συνεχείς μα δεν αρκούν. Για άλλη μια φορά δημιουργήθηκε θέμα στις Βρυξέλλες. Για μια ακόμη φορά η τουρκική αντιπροσωπία ζήτησε να γραφτούν στα πρακτικά των συνεδριάσεων αναφορές του κ. Μπαγίς για «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση», και πάλι επενέβη η -ηρωική πλέον- Ελένη Θεοχάρους.
 Η Πρόεδρος της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ Χέλεν Φλοτρ έμμεσα κάλυψε τον επικεφαλής των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών και...
υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, αναφερόμενη σε «ιδιότυπο καθεστώς στην Κύπρο». Λησμόνησε πως οι «ιδιοτυπίες» αυτές είναι προιόν της τουρκικής εισβολής, κατοχής και εποικισμού; Μάλλον όχι, αλλά πάντως δεν ξεχνά να αναφέρεται και σε Τουρκοκύπριο Πρόεδρο.
Η παρέμβαση της κ. Θεοχάρους για άλλη μια φορά απεδείχθη καίρια και δείχνει τι θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριοι) ευρωβουλευτές. Διότι κάποιοι εξ' αυτών, το μόνο που κάνουν είναι ψώνια στα πολυτελή καταστήματα των Βρυξελλών και τίποτ' άλλο!
Η Ελένη Θεοχάρους και στο παρελθόν είχε συγκρουστεί με αξιωματούχους όπως η Φλοτρ. Ζήτησε από την συγκεκριμένη κοινοτική αξιωματούχο να τοποθετηθεί και να πει ευθαρσώς τη θέση της ως Πρόεδρος της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής επί του θέματος: «Δεν υπάρχει κανένα ιδιότυπο καθεστώς στην Κύπρο, παρά μόνον η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της ΕΕ. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο. Δεν μπορείτε να μας ζητάτε να συζητούμε για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και να είμαστε εδώ για να επιχειρείτε να μας εξευτελίσετε με όποιον τρόπο σάς καπνίσει. Οφείλετε, κυρία Πρόεδρε, να ξεκαθαρίσετε τη θέση μας, διότι για μας εγείρεται ζήτημα αρχής και εθνικής και κρατικής αξιοπρέπειας».
Μετά τα παραπάνω, η Φλότρ αναγκάστηκε να διευκρινίσει ενώπιον των Τούρκων αξιωματούχων ότι το μόνο αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και ότι διαφωνεί με τον Μπαγίς. Αναγκάσθηκε να υποστηρίξει δηλαδή το αυτονόητο: Ότι «ως ΕΕ αναγνωρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι δεν συμφωνούμε με όσα αναφέρονται εκ μέρους του κ. Μπαγίς στα πρακτικά, περί Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».
Να κρατήσουμε την ελπίδα πως η μαχητικότητα της Ελένης Θεοχάρους θα γίνει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους; Μια τέτοια υπεράσπιση των εθνικών δικαίων πάντως, δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: