Σελίδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το «PLAN B» της Μέρκελ: «Δεν σας διώχνουμε από το ευρώ! Απλά θα φύγετε από μόνοι σας»! Η δήθεν εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα και το «κόλπο» με την ακρίβεια στις τιμές!


To πόσο ασύντακτη, υποχωρητική και πέραν από κάθε πραγματικότητα και οικονομική θεωρία, βρίσκεται η κρίση στην Ελλάδα, αποδεικνύεται από ένα γεγονός το οποίο θα αναλύσουμε σήμερα!

Δανειακές συμβάσεις, Μνημόνια, PSI και γενικά ότι «κακό εργαλείο» συνεπάγεται μια κρίση σε μια Δυτική Οικονομία, εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα, μιας πολιτικής που επιβάλει η Ανατολικογερμανίδα Ανγκελα Μέρκελ, έτσι ώστε στη χώρα μας -λέει- να γίνει μια εσωτερική υποτίμηση και να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα»! 

Η βοήθεια από τους «δανειστές» μας, έρχεται με σκοπό να...
σώσει την Ελληνική Οικονομία –λένε-!

Όλα αυτά για να μην εγκαταλείψει η χώρα μας τη ζώνη του Ευρώ!

Συνεπώς, ψαλιδίζονται μισθοί & συντάξεις, κόβονται επιδόματα, μειώνονται οι τακτικές αποδοχές, με αποτέλεσμα μέσα σε δυο χρόνια να έχει πέσει κατά ένα τρίτο (30%) το βιοτικό μας επίπεδο!

Η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να έχουμε στην Ελλάδα 1.500 νέους ανέργους, και με μαθηματική ακρίβεια, υπολογισμένη από τους εμπνευστές του σχεδίου, να ξεκινήσει ένα απίστευτο νέο μεταναστευτικό ρεύμα, ειδικά των ανώτερων εκπαιδευτικά στρωμάτων της χώρας.

Το κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 20 με 25% από όλα αυτά, ενώ στάσαμε στο σημείο, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, να ζητούν, να μην μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, γιατί θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους!

Προφανώς λοιπόν το πρώτο σκέλος της εσωτερικής υποτιμήσεως, ξεκίνησε από τον Μάιο του 2010 που υπογράψαμε το επαχθές μνημόνιο!

Θα μου πείτε γιατί λέω το πρώτο σκέλος;

Μια «εσωτερική υποτίμηση», μιας χώρας μέλους της ζώνης του Ευρώ, προϋποθέτει δύο πράγματα!

Όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω , τα οποία γίνονται κάθε μέρα και συνταράσουν την Ελληνική κοινωνία αλλά και κάτι άλλο!

Για να έχει «απόδοση» και νόημα μια εσωτερική υποτίμηση, θα πρέπει ταυτόχρονα με όλο αυτό τον ορυμαγδό στην ελληνική επιχείρηση και στα νοικοκυριά, να υπάρχει και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ μείωση των τιμών , ειδικά στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά (είδη πρώτης ανάγκης κυρίως) και μετέπειτα σε όλο το φάσμα των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών!

Στη χώρα μας, οι τιμές όχι απλά δεν έπεσαν αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ανέβηκαν κιόλας! 

Με μαγειρέματα στον δείκτη τιμών καταναλωτή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι τιμές έπεσαν κατά 3-4%! Αλλά ακόμη κι αυτό αν δεχτούμε, μετά από μια μέση απώλεια εισοδημάτων που ξεπερνά κατά πολύ το 30%, οι τιμές στην αγορά θα έπρεπε να έχουν ήδη πέσει αντιστοίστοιχα πάνω από 30% κι όχι 3-4%!

Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα σε όλο αυτό που επιχειρούν στην Ελληνική Οικονομία!

Η ... υπάρχει;;;

Με δεδομένο ότι υπάρχουν πάνω από 130 μεγάλες Γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, και αποτελούν ένα «δυνατό κομμάτι» της κατανάλωσης στην Ελληνική αγορά, θα διαπιστώσετε ότι πρώτες αυτές, κρατούν τις τιμές των προϊόντων στα ύψη!

Οι Ελληνες παραγωγοί για παράδειγμα οπωροκηπευτικών, έχουν ήδη κάνει μειώσεις στις τιμές!

Εκεί που παρουσιάζεται το πρόβλημα είναι στις χρεώσεις των υπηρεσιών και στις τιμές των σούπερ μάρκετς που δίνουν … ρέστα στην ακρίβεια!

Όλα τα παραπάνω τα είχα γράψει σε άρθρο μου στο adalis.gr τον Ιανουάριο του 2011 !

Φαίνεται λοιπόν, ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική που στόχο έχει την «εσωτερική υποτίμηση» στην Ελλάδα, αλλά με μια πολιτική πλήρους διαλύσεως της οικονομίας και της ραχοκοκαλιάς του κοινωνικού ιστού που είναι η μεσαία τάξη!

Διεθνώς, δεν υπάρχει στον Δυτικό κόσμο, ούτε ένα παράδειγμα στο οποίο να έκανε μια χώρα ή μια περιοχή μιας χώρας, εσωτερική υποτίμηση και να μην συνοδεύτηκε από ανάλογη μείωση των τιμών των προϊόντων! Μόνο στην Αιθιοπία, επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο, όπου το ΔΝΤ και οι λοιποί διεθνείς εγκληματίες, πέτυχαν να οδηγήσουν τη χώρα στον αφανισμό!

Είναι προφανές σε ΟΛΟΥΣ τους οικονομολόγους (ανεξάρτητα τι λένε στις τηλεοράσεις) ότι η πολιτική αυτή στοχεύει στα κατώτερα στρώματα του λαού, με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν και ζητήσουν οι εξαθλιωμένοι οικονομικά πολίτες, από μόνοι τους, ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, μιας και δεν μπορούν –ακόμη- να μας διώξουν !!!

Αυτή είναι η πολιτική της Μέρκελ φίλες και φίλοι, και μην αυταπατάστε! Αυτό είναι το περίφημο "PLAN B" για το οποίο μας βομβάρδιζαν επί έξι μήνες και εντελώς ξαφνικά σταμάτησαν και να το αναφέρουν! Μια πολιτική που μόνο μια νοσταλγός του Νεοναζιστικού πνεύματος θα εφάρμοζε!

Εκεί έχει στραφεί όλη η προσπάθεια του Τετάρτου Ράιχ και δυστυχώς , δε βρίσκεται ένας σοβαρός πολιτικός στην Ελλάδα, να στείλει τον Γκάουλάιτερ της κυρα-Μέρκελ, τον Χορστ Ραιχενμπαχ, τον Χόφνερ καθώς και την Τρόικα, από κεί που ήρθαν!

Πολύ απλά, διότι δε χρειάζεται να μας επιβάλουν την πλήρη εξαθλίωσή μας προκειμένου να βγούμε από το Ευρώ!

Μπορούμε και μόνοι μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: