Σελίδες

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Και ο Παπανδρέου ταξιδεύει… Διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο ενώ οι ξένοι σφίγγουν τα λουριά

Σοφία Βούλτεψη


Την ώρα που τόσο ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών (προχθές), όσο και το ΔΝΤ (χθες) έστελναν μηνύματα για εφαρμογή των υπεσχημένων, ο κ. Γ. Παπανδρέου συναντιόταν στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρωθυπουργού Ερντογάν, έχοντας αφήσει πίσω του τα «δημιουργήματά» του, μεταξύ των οποίων ο Γ. Ραγκούσης.   

Ο τελευταίος, για λόγους καθαρά προσωπικού γοήτρου, επέμεινε χθες στο υπουργικό συμβούλιο στη διαφωνία του όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, υποστηρίζοντας ότι δεν θα το ψηφίσει και στέλνοντας ξανά αρνητικά μηνύματα στους δανειστές. 

Και το σημαντικότερο: Αν και από το περασμένο καλοκαίρι - όταν εξαιτίας της γνωστής εμμονής Ραγκούση καταστρεφόταν ο τουρισμός – ήταν γνωστό πως...

η τρόικα δεν είχε καμιά διαφωνία με τη ρύθμιση Ρέππα, μόλις χθες το γεγονός αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο. 

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι, η τρόικα είχε στείλει και ένα mail με το οποίο διερωτάτο για ποιο λόγο δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο πρόβλημα! 

Το θέμα που – έστω και με καθυστέρηση – αποκαλύπτεται, είναι μείζον και καταδεικνύει το αλαλούμ που επικράτησε επί κυβέρνησης Παπανδρέου, οδηγώντας στα γνωστά αποτελέσματα. 

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου, που επί του θέματος δεν είχε λάβει θέση, δεν έλαβε θέση ούτε και επί των τουρκικών προκλήσεων, με τη νέα εμφάνιση του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο. 

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια «από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό». 

Πρόσθεσε, βέβαια, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «υπάρχουν και προβλήματα», όπως τα θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, «τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε». 

«Πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και από τις δυο πλευρές», είπε, χωρίς να γίνεται αντιληπτό τι πρωτοβουλία μπορεί να λάβει η ελληνική πλευρά. 

Κατά τα λοιπά, η χώρα ετοιμάζεται για τις παρελάσεις ως εάν να κάνει… πολεμικές προετοιμασίες! 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: