Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Η παρωδία της Δημοκρατίας. Οι υπουργοί αλλάζουν αλλά η δύναμη είναι κρυμμένη μέσα μας!


Ο καλύτερος φίλος η δύναμη που κρύβεις μέσα σου.
Τα πολιτικά πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν πόστα, να εμφανίζονται και κάποια νέα αλλά….
                                    εσύ, μη παρασυρθείς.
«Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου: επειδή σε παίρνω στα σοβαρά, πολύ στα σοβαρά. To σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο.
Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω.
Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία, θα ‘χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό.» Βίλχεμ Ράιχ «Άκου ανθρωπάκο» 1953.
Όποιος θέλει εκλογές να σηκώσει το χέρι του. Ας μετρηθούμε τώρα για να δούμε πόσο καλά τα κατάφεραν και αυτή την φορά τα ανδρείκελα που δεν έχουν ένα ένσημο καθαρής εργασίας στην ζωή τους. Είστε πολλοί...
αυτοί που θέλετε εκλογές και οι περισσότεροι θα τσιμπήσετε κάνοντας το χατήρι να σας αποκαλούν εκλογικό σώμα και όχι λαό. Θα σας σύρουν πάλι ήσυχα και ωραία στην ουρά να τους δώσετε το δικαίωμα να βιάσουν τα ίδια σας τα παιδιά με τις ευλογίες του δήθεν δημοκρατικού καθήκοντος. Το θέμα είναι πώς καταφέρνουν πάντα και έχουν έτοιμα σχέδια να σας βάλουν στο σφαγείο χωρίς να προηγηθεί το μαντρί αυτή την φορά. Αυτή τη φορά έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλούς σωτήρες, κόμματα και κινήματα που δημιουργήθηκαν για έναν και μόνο λόγο: Να σας κάνουν να νιώσετε ότι πήρατε την εκδίκησή σας καταψηφίζοντας τους προδότες αλλά με το εκλογικό σύστημα που θέλουν αυτοί. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ ποιοι είναι αυτοί που είναι πίσω από τα κινήματα και κόμματα που ξεπηδούν σαν κατσαρίδες στους δρόμους μόλις η θερμοκρασία ανέβει; Τι δουλειά κάνουν; Πού ήταν τόσο καιρό κρυμμένοι και δεν μιλούσαν παρά παρακολουθούσαν να εξελίσσεται αυτό που τώρα λένε ότι το ήξεραν από πριν, και το σημαντικότερο ποιοι είναι οι χρηματοδότες τους εν Μέσω    κρίσης;
Κι εσύ θέλεις εκλογές για να μπάσεις 15 κόμματα στην βουλή πού θα κάνουν τι ακριβώς; Εφόσον δεν θα μπορούν να σταματήσουν δια ψηφοφορίας κανένα από τα αισχρά σχέδια που έχουν ήδη υπογραφεί για τα επόμενα 50 χρόνια από τα δύο ευρωπαϊκοθρεμμένα σου δυνατά κόμματα και με το άχρηστο “όχι” των ανάπηρων αντιπολιτευτικών , ποιος ο λόγος της ύπαρξής τους; Ένας και μοναδικός είναι ο λόγος: Να έχεις νιώσει ηττημένος και διά της ιερής ψήφου σου. Να καταλάβεις την επόμενη ημέρα των εκλογών ποιος κάνει το κουμάντο σε αυτή την χώρα και ότι εσύ, μικρέ μου ψηφοφόρε, με την οργισμένη μέχρι χθες φωνή έδωσες και το τελευταίο σου όπλο που θα μπορούσες να το κρύψεις για να μην ξέρουν τελικά πόσο δυνατός είσαι όταν αρνείσαι να παίξεις πόλεμο με τους δικούς τους κανόνες .
Και θα ρωτήσεις : «Η αποχή θα βοηθήσει να βγω από τον πάτο που έχω κολλήσει;»
Και η απάντηση είναι ότι η ψήφος σου στα ανδρείκελα που μοστράρουν σε εφημερίδες και τηλεοράσεις σε έφεραν στον πάτο. Και όχι απλά σε έφεραν εκεί αλλά σου τσιμεντώσαν και τα πόδια με μπετόν την «Δημοκρατία» .
Δεν έχεις ιδέα τι θα πει Δημοκρατία. Εσύ νομίζεις ότι με το που γεννιέσαι όλοι σου χρωστούν. Εσύ ρε, τους χρωστάς και το χρέος σου είναι η ευθύνη. Από πού κι ως πού νομίζεις ότι έχεις δικαίωμα να λες την  γνώμη σου, τις αυθαίρετες σκέψεις σου και να γίνεσαι σεβαστός ; Κι αν κάνουν πως σε ακούν  είναι για να κερδίσουν αποδοχή . Κακομοίρη, ε κακομοίρη παίζεις θέατρο εναλλάξ, μια ψηφοφόρος μια βουλευτής. Και για να στο ξεκαθαρίσω , αυτό που νομίζεις Δημοκρατία , είναι παρωδία. Αλλά τέτοιος που είσαι μια χαρά σου αξίζει να άγεσαι και να φέρεσαι στις κωμικοτραγικές πιρουέτες που στροβιλίζεις.
Άντε να βάλεις κι άλλους συναδέλφους τους στο κατοχικό κοινοβούλιο να έχουν να μιλάνε μεταξύ τους για σένα -τον κρίμα- πίνοντας κρασάκια παρέα στο καφενείο της Βουλής. Ξέρουν την αχίλλειο πτέρνα σου και αυτή είναι η εκδικητική σου ψήφος και όχι η ιερή ελληνική ψήφος. Θα στην ξαναχτυπήσουν την πτέρνα για να δουν τον Αχιλλέα, που κρύβεις μέσα σου αυτές τις μέρες του πολέμου, να γονατίζει μια και καλή. Σκέψου αυτή την φορά μόνο τούτο: Όταν περάσεις το Πικραίο Πέλαγος που αρμενίζεις με σχισμένα πανιά ψάχνοντας για μια ακτή να δώσεις την μάχη σου, καλύτερα να κόψεις από τον αστράγαλο το πόδι που φέρει αυτή την ριμάδα πτέρνα.
Ένας πολεμιστής είναι πιο επικίνδυνος όταν ο ίδιος καταλάβει πιο είναι το αδύναμο σημείο του, και να΄ σαι σίγουρος, ότι όταν το ακρωτηριάσει κανένα κάστρο δεν είναι τόσο μεγάλο για να απωθήσει τον οργισμένο στρατό του Δικαίου που κρύβει μέσα του.

                                                          Με εκτίμηση
                                                         Ανδρέας  Μπαγιώργος
Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: