Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε ένα λάκκο. Ο Κώστας Σημίτης μας πέταξε μέσα κι ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έθαψε»!!! Η κατανομή των πολιτικών ευθυνών με 20 λέξεις!



Τις τελευταίες μέρες λαμβάνω διαρκώς μηνύματα για το ειδικό βάρος των πολιτικών στην κρίση που διανύουμε! Συγκεκριμένα, πολλοί αναγνώστες των AegeanTimes.gr μας ρωτάνε την άποψή μας, για την ευθύνη των πολιτικών ! Ο λόγος φυσικά, είναι οι επερχόμενες εκλογές!

Θα καταθέσω λοιπόν σήμερα, την προσωπική μου άποψη, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι αποτελεί και άποψη του συνόλου των συνεργατών μας!

Αν ήθελα λοιπόν να συνοψίσω σε μια φράση την άποψή μου για την ευθύνη των πολιτικών για την κατάσταση στη χώρα μας θα έλεγα κάτι που το έχω γράψει την Ανοιξη του 2010 στο προσωπικό μου site, στο adalis.gr :

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε ένα λάκκο. Ο Κώστας...

Σημίτης μας πέταξε μέσα. Κι ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έθαψε με λάσπη»!!!

Δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζω τις ευθύνες που είχε η Κυβέρνηση Καραμανλή ! Αλλά προσωπικά, δεν μπορεί κανείς να με πείσει, ότι την τελευταία τριακονταετία, το βάρος της ευθύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, ισούται με το βάρος των Κυβερνήσεων που προανέφερα και ναι μεν ήταν όλες ΠΑΣΟΚ αλλά αποτελούσαν παραλλαγές των φατριών που ανέλαβαν κατά καιρούς το κόμμα!

Κι αυτό, το γνωρίζει πλέον καλά ο Έλληνας πολίτης!

Εάν η αναλγησία, ο φιλοτομαρισμός ή η προδοσία, μετριούνταν σε κιλά, τότε σίγουρα η πλάστιγγα θα έγερνε υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Κι επειδή σε κάποιους αρέσουν τα νούμερα σε απόλυτους αριθμούς, η ευθύνη κατά την προσωπική μου άποψη βαραίνει κατά 80% το ΠΑΣΟΚ και 20% τη ΝΔ !

Η διακυβέρνηση της χώρας, ακόμη και όταν κυβερνούσε η ΝΔ,γινόταν εν πολλοίς από τις «δομικές συστοιχίες» των κομματάνθρωπων που είχε διορίσει το ΠΑΣΟΚ σε καίριες θέσεις!

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η «αναδόμηση του κράτους» που υποσχέθηκε ο Καραμανλής, μπορεί να ήταν καλή ως σύνθημα, εντούτοις δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γιατί η κυβέρνησή του ήταν άτολμη και πήγε να πάρει έναν δρόμο αριστερό, ενώ η εντολή του λαού ήταν να πάει η χώρα δεξιά! Κι αν αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους, αποτελεί την έκφραση του εκλογικού σώματος το 2004, την οποία, ορισμένοι στη ΝΔ έκαναν ότι δεν την κατάλαβαν και προσπαθούσαν να συναγωνιστούν σε … «προοδευτικότητα» το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να γίνουν κι αυτοί μια από τα ίδια!

Σαφώς και φέρει μεγάλη ευθύνη ο Αντρέας, γιατί μετέβαλλε την Ελλάδα σε ένα κράτος δημοσίων υπαλλήλων, εξασφαλίζοντας τις ψήφους των Ελλήνων για 30 χρόνια!

Ο Σημίτης, οδήγησε τη χώρα σε ένα μονοπάτι άγνωστο για τους Ελληνες, και με λογιστικά τρικ μας έκανε να πιστέψουμε ότι ... αναπτυσσόμεθα, ενώ στην ουσία μας οδηγούσε στον γκρεμό, μιας και το ΑΕΠ αύξανε λόγω αύξησης της κατανάλωσης και όχι λόγω επενδυτικών σχεδίων στην πραγματική οικονομία!

Ολο αυτό το διάστημα, κατασπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι, από μια κοινωνία εκμαυλισμένη από τα κόμματα και το τρένο της ανάπτυξης πέρασε αλλά ουδείς κατάφερε να ανέβει επάνω. Απλά τα "νέα τζάκια" που δημιούργησε ο Ανδρέας, μετά την δολοφονία των κεντροδεξιών εκδοτών από τη 17Ν (παίζεται αυτό), εξευτέλισαν το χρήμα αλλά μόνο για τους εαυτούς τους! Οι υπόλοιποι έπαιρναν δάνεια για να αισθάνονται ... πλούσιοι!

Ο ΓΑΠ, όλη αυτή την κατάσταση, αντί να την αναστρέψει με μέτρα θεραπευτικά, την παρέλαβε και απλά επιτάχυνε τις διαδικασίες φτωχοποίησης της χώρας! Ακόμη και ο ίδιος ο Διευθυντής του ΔΝΤ, δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά, να οδηγήσει την χώρα στην πλήρη διάλυση και φτωχοποίηση! Ο ΓΑΠ, το κατόρθωσε και με το παραπάνω, έχοντας συμμάχους, ακόμη κι εντός Ελλάδας!

Κατά τη γνώμη μου , το ΠΑΣΟΚ, θα υποστεί για όλα αυτά μια ταπεινωτική ήττα στις εκλογές!

Και θα είναι τόσο ταπεινωτική, που την επόμενη μέρα θα αρχίσουν να συζητάνε για διάλυσή του και σχηματισμό ενός νέου πολιτικού φορέα!
Από αυτά που οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ονομάζουν μικρά κόμματα, και ιδιαίτερα από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και το ΚΚΕ, οι αποκλείσεις του αποτελέσματος της κάλπης, με αυτές που δίνουν σήμερα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, θα είναι τόσο κραυγαλέα μεγάλες, που θα αποτελέσουν ένα καίριο χτύπημα για όλες τους!

Η Ελλάδα θα αλλάξει αναγκαστικά μετά τις εκλογές και το γνωρίζουν όλοι. 

Όποιος λοιπόν ελπίζει ότι με +1 ή +2% παραπάνω στα ποσοστά του, θα αλλάξει αυτό που έρχεται στη χώρα απατάται!

Εδώ είστε κι εδώ είμαστε να τα λέμε και μετά τις εκλογές, όποτε κι αν τις κάνουν τελικά!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: