Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ανθρωποθυσίες δίχως τέλος


Οι φράσεις που ακούγονται, «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» και «ζητώ δημόσια συγνώμη», δεν έχουν κανένα νόημα, το αντίθετο αποτελούν, μέγιστη αναλγησία, και εγκληματικό θράσος, όταν συμπολίτες μας απελπισμένοι, αναλαμβάνουν ΟΛΗ την «ευθύνη» και αυτοκτονούν!
Το «σύστημα» χτες δεν κατάφερε να θάψει την είδηση της δημόσιας αυτοχειρίας του τραγικού συνανθρώπου μας, που αποφάσισε με αυτή τη στάση του, να προστατέψει την αξιοπρέπειά του, αλλά και να κατονομάσει τους ηθικούς αυτουργούς.
Ένας από τους πολλούς πια, στη χώρα μας, που αρνούνται το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή, έτσι όπως αυτή, έχει αθλίως διαμορφωθεί στην Ελλάδα.
Η πράξη αυτή, στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία που εξʼ ονόματός της, συμβολίζει, ελευθερία και δημοκρατία, από χτες ορίζεται ως χώρος ανθρωποθυσιών, ως κατάληξη...
της βίας που έχει ασκηθεί τα τελευταία χρόνια, στα μικρομεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.
Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Πολλοί.
Και τώρα υπάρχει το προηγούμενο, της μεγάλης απήχησης, όταν αυτό γίνεται σε δημόσιο χώρο..
Όσοι είναι απελπισμένοι, σε όσους αυτό το κράτος τέρας, τους έχει γυρίσει την πλάτη και τους έχει δείξει την πόρτα εξόδου από τη ζωή, για όλους αυτούς, υπάρχει η τραγική λύση της αυτοκτονίας, υπάρχει η δημόσια έκθεση της απελπισίας τους, υπάρχει το δημόσιο κατηγορώ τους, έστω και μετά το θάνατο.
Οι πολιτικά υπεύθυνοι για την ταχεία εξαθλίωση της Ελλάδας, δίχως ίχνος πρόνοιας και σεβασμού στην αξία της ζωής, είναι οι απόλυτοι ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποθυσιών που έχουν τελεστεί (που μας φέρνουν πρώτους στην Ευρώπη), αλλά και όσων θα πραγματοποιηθούν ακόμη.
Τώρα πια δεν κρύβονται, κάποιος τραγικός συμπολίτης μας, έδειξε το δρόμο και τον τρόπο.
Δεν είναι η σπίθα αυτή, αλλά η μεγάλη φλόγα της κοινωνικής έκρηξης.
Ας είναι ο συνταξιούχος της Πλατείας του Ελληνικού Συντάγματος, αυτός!! που θα ξυπνήσει όσους «κοιμούνται» επάνω στις αντικοινωνικές τους αποφάσεις.
Η κοινωνία έχει ξυπνήσει εδώ και καιρό ..και τους παρακολουθεί.
Αλλαγή ρότας εδώ και τώρα.
Πρώτα να σωθούν οι πολίτες και ύστερα οι αριθμοί της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: