Σελίδες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στα βήματα του πατέρα της η Ντόρα Μπακογιάννη, άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση αδειών στα τεμένη!! Προσδοκά στις ψήφους των μουσουλμάνων και «γαία πυρί μειχθήτο»


Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Μαρτίου, εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, ύστερα από εισήγηση του, τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, η τροποποίηση του άρθρου 29 σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα για τηνπαραχώρηση άδειας ανοικοδόμησης τεμενών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, σε περιοχές της Δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με το παλιό νόμο-πλαίσιο, για την παραχώρηση άδειας ανοικοδόμησης για τεμένη, απαιτούνταν ο τίτλος ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου πληρεξούσιου.
Ωστόσο, η γενική πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση αδειών στα τεμένη με την τροποποίηση που εισηγήθηκε, επί της αρχής ότι «ο λόγος που απουσιάζουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας όσον αφορά στα τεμένη και στην...
ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται η διαχειριστική επιτροπή των βακουφίων, είναι ότι η εν λόγω ακίνητη περιουσία, ανήκει επί αιώνες στις διαχειριστικές επιτροπές των βακουφίων και τον καιρό εκείνο δεν ήτο δυνατόν να υπάρξουν συμβολαιογραφικά έγγραφα που να την κατοχυρώνουν».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν στελέχη της ΔΗΣΥ, δήλωσαν τα εξής: «Με βάση το ειδικό καθεστώς όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία στη Θράκη, δεν παραχωρούνταν δημόσια πιστοποιητικά που να ορίζουν το αιτιολογικό της καταστροφής των τίτλων ιδιοκτησίας. Για το λόγο αυτό, ακόμη και για την αντικατάσταση των τζαμιών ανέκυπταν αδιανόητες δυσκολίες. Εμείς ουσιαστικά εισηγούμαστε την οδό προς την λύση. Μόνο οι διαχειριστικές επιτροπές και ο μουφτής μπορεί να παραχωρήσει πιστοποιητικά σχετικά με την ακίνητη αυτή περιουσία.

»Η Δημοκρατική Συμμαχία αξίωσε την τροποποίηση του νόμου, έτσι ώστε να απαλείφει η εν λόγω αβλεψία. Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, η εισήγησή μας εγκρίθηκε από τη Βουλή. Το κόμμα μας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ισονομία όσον αφορά στα πολιτικά δικαιώματα των μελών της μειονότητας».
defencepoint
______________________________________________
Ο φιλοτουρκισμός ( και η άγρα ψήφων ) φαίνεται λέγεται και...ισονομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: