Σελίδες

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

300.000 € από τον Όμιλο Λάτση για το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Το σημαντικό ποσό των 300.000 ευρώ προσφέρει η Lamda Development για να παραμείνει στη χώρα μας το σημαντικό εθνικό και αθλητικό κειμήλιο. Τώρα είναι ώρα ευθύνης τόσο για τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, όσο και για τους κληρονόμους του Χρυσού Oλυμπιονίκη
Με τη διάθεση ενός πολύ σημαντικού χρηματικού ποσού το οποίο θα διατεθεί για την αγορά του Κυπέλλου του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, ανταποκρίθηκε θετικά ο Όμιλος Λάτση στην έκκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν έγινε γνωστό ότι το σημαντικό αυτό κειμήλιο θα βγει προς δημοπρασία από τον Οίκο Christies.
Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Αθανασίου, έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με την οποία του γνωστοποιεί ότι επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά με...
σκοπό να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη. Για το λόγο αυτό προσφέρει η εταιρία το ποσό των 300.000 ευρώ με το οποίο μπορούν να υπερκαλυφθούν τόσο οι απαιτήσεις του κληρονόμου του Σπύρου Λούη όσο και αυτές του Οίκου Christies, ώστε το σημαντικό αυτό κειμήλιο να επιστρέψει στη χώρα μας και να εκτεθεί.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και όλων των πολιτών, θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον κ. Αθανασίου και τον Όμιλο Λάτση, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απευθύναμε σε όλους τους Έλληνες πριν μερικές εβδομάδες με σκοπό να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να χαθεί για την πατρίδα μας ένα σημαντικό κειμήλιο ταυτισμένο με την αθλητική ιστορία της χώρας μας, το Μαρούσι και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Όμιλος Λάτση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τον διακρίνει, άλλωστε τις δράσεις του ανέκαθεν ενέπνεαν ηθικές αρχές, κοινωνικές αξίες και ανθρωποκεντρικές προτεραιότητες.
Με τα χρήματα που μας διέθεσαν, θεωρώ ότι πλέον μπορούμε να αποκτήσουμε το Κύπελλο του Σπύρου Λούη. Θα ενημερώσω άμεσα για τη δωρεά αυτή τόσο τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, όσο και τον κληρονόμο του Ολυμπιονίκη μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου, με την συμπαράσταση του Ομίλου Λάτση, έκανε το χρέος του.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους υπόλοιπους εμπλεκομένους. Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού πλέον δεν μπορεί να επικαλείται την έλλειψη χρημάτων για την απόκτηση του Κυπέλλου που από δικά της λάθη και παραλείψεις βρέθηκε στο εξωτερικό. Χρήματα βρέθηκαν χάρη στη γενναιοδωρία της Lamda Development. Οφείλει, λοιπόν, να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μην χαθεί ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας ιστορίας μας, να μην επιτρέψει να ξεπουληθεί ένα σημαντικό εθνικό κειμήλιο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κληρονόμο του Σπύρου Λούη αλλά και τον Οίκο Christies, οι οικονομικές απαιτήσεις των οποίων υπερκαλύπτονται χωρίς να χρειάζεται να καταλήξει σε μια ιδιωτική συλλογή η κληρονομιά του προγόνου του αλλά να αποτελεί δημόσια και μη εκποιήσιμη περιουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: