Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η “οπισθοδρομική κομπανία” της Αριστεράς


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ, με προσκεκλημένους μεταξύ άλλων τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων της Αριστεράς, φαντάζομαι ότι θα έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που αυτά τα κόμματα, από λάθος της ιστορίας, έπρεπε να συνεννοηθούν προκειμένου να κυβερνήσουν τη χώρα.
Εκτός τόπου και χρόνου, κυρίως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε σημείο που η συντονίστρια της συζήτησης να ζητά απεγνωσμένα να «πέσουν διαφημίσεις» ώστε να...
σταματήσουν να ερίζουν μεταξύ τους, αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν πρόταση για την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Εκείνο που έγινε αντιληπτό είναι πως και οι τρεις μαζί, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, αντί να βγάλουν τη χώρα απ’ τη κρίση θα την έχωναν πιο βαθιά.
Θα ήταν ευχής έργον να γίνονται συχνότερα εκπομπές με καλεσμένους εκπροσώπους των τριών κομμάτων της Αριστεράς, ώστε να καταλάβει και ο κόσμος ότι ο Μελανσόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Γαλλίας, και εφόσον ψηφίσει τον Ολάντ του ΠΑΣΟΚ Γαλλίας, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδας θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ Ελλάδας. Περίπου αυτά υπαινίχθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Η Αριστερά είναι σαφές ότι θυμίζει «οπισθοδρομική κομπανία». Την ενδιαφέρει πρωτίστως ποια από τις συνιστώσες της θα υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών προκειμένου να κυριαρχήσει επί των άλλων, και δευτερευόντως ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της χώρας. Ο δικομματισμός τους μάρανε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: