Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Στο γήπεδό του» παίζει ο ημίθεος Τζαλαζίδης, υστερούν…Βενιζέλος, Σαμαράς!


SoccerΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
Όταν ο Τσώρτσιλ υποσχόταν πόνο, δάκρυα και αίμα, δεν το έκανε επειδή δεν είχε τίποτε καλύτερο να πει αλλά επειδή είχε έναν πόλεμο να διεξαγάγει με μοναδικό σκοπό να νικήσει.
Ως γνωστόν αυτός είπε και το περίφημο «δώσε στους Έλληνες ένα θεσμό και θα τον εξευτελίσουν αμέσως».
Δεν μου άρεσε ποτέ ως τύπος, εκτός από το ότι κάπνιζε πολύ «και εκτιμούσε τις… ωραίες κατασκόπους» αλλά εδώ είχε δίκιο-αν σκεφτούμε τις δηλώσεις ενός πολιτικού στελέχους με το μέγεθος του Νότη Μηταράκη:
«…Θα υπάρξει μείωση του προσωπικού- ανέφερε μιλώντας για το Δημόσιο στον realfm 97,8 ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκηςενώ πρόσθεσε πως μας φοβίζει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης».
Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως «σε μια οικονομία που συνεχίζει να...
είναι σε βαθύτατη ύφεση δεν μπορούν να βρεθούν λεφτά για τίποτα, όχι μόνο για τις κοινωνικές ανάγκες αλλά ούτε για να μειώσουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού», προσθέτοντας πως «αν η ανάπτυξη ως πυλώνας δεν υιοθετηθεί και δε μπει στο πρόγραμμα, δυστυχώς για χρόνια θα παίρνουμε μέτρα αλλά δε θα λύνουμε κανένα ουσιαστικό θέμα της ελληνικής οικονομίας».
Πρώτη φορά κάποιος λέει, ειλικρινώς εάν δεν κάνει τα… χειρότερα-πως δεν πρόκειται να προσφέρει το κόμμα του τίποτε εκτός από την κοινοτοπία της Ανάπτυξης χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις για το πότε και το πώς…
Είχαν προηγηθεί οι απολαυστικές εάν εκληφθούν ως.. ένδειξη χιούμορ, δηλώσεις του πολύ Ε.Βενιζέλου και φυσικά το σήκουελ, στα πρότυπα του «Ράμπο 3», με την φοβερή εκθεσιακού τύπου ονομασία «Ζάπειο ΙΙΙ» όπου ο ανεξάντλητος Α.Σαμαράς εξήγγειλε την φορολόγηση των επιχειρήσεων κατά 15% επί των κερδών-του διέφυγε προφανώς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Εταιρειών δεν καταγράφουν, ακόμη και όταν αυτά υπάρχουν, κέρδη!
Κατόπιν όλων αυτών βαρύνει ιδιαιτέρως η κάθοδος στην πολιτική κονίστρα του μεμονωμένου υποψήφιου κ. Μ Τζαλαζίδη που η επωνυμία του κόμματος του αποτελείται από 25 λέξεις: ήτοι «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)»!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΑυτές οι εκλογές θα μείνουν στην Ιστορία, έτσι ή αλλιώς! Από τα απίστευτα κίνητρα και την πολιτική σκέψη των …επίδοξων σωτήρων μας!
Υ.Γ. Για να μην ξεχνιόμαστε: «ΡΗΤΡΑ ΔΡΑΧΜΗΣ» ΖΗΤΕΙ Η ΕΤΕΠ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ -ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΕΤΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
 -πηγή: «Καθημερινή»
* «Εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη, ζητεί για τις νέες δανειακές συμβάσεις με ελληνικές επιχειρήσεις η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. H αρχή έγινε με τη ΔEH, όταν προ 15νθημέρου η διοίκηση της επιχείρησης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ETEπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη. H πλευρά της ETEπ έθεσε για πρώτη φορά στη διοίκηση της ΔEH δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου… οι νέοι αυτοί όροι δεν αφορούν μόνο το δάνειο της ΔEH αλλά συνολικά την πιστωτική πολιτική της Tράπεζας προς τη χώρα μας.
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία) και θα επεκταθεί συνολικά στις χώρες της Eυρωζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: