Σελίδες

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ

Συντάκτης: ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΙΑΤΟΣ ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Τε.Σ. ε.α. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Ε.Μ.Π  στο Διπλωματικό Περισκόπιο


Η « πατρίδα της Δημοκρατίας» έχει καταντήσει, διεθνώς και παγκοσμίως, Δημοκρατία κατ΄ευφημισμόν διότι ο Κοινοβουλευτισμός για την Ελλάδα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ΔΕΣΜΩΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Οι Βουλευτές προ της εγγραφής τους στην « ΛΙΣΤΑ» του Κόμματός τους αναλαμβάνουν υποχρεώσεις ως αναγκαία προϋπόθεση για την εξασφάλιση της κομματικής πειθαρχίας κατά την διάρκεια της θητείας τους. Ως εκ τούτου η φωνή των ψηφοφόρων, δηλαδή η φωνή του « ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ» ουδέποτε θα γίνει δεκτή προς συζήτηση εάν δεν συμφωνεί με τη γνώμη του Αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος.
Διάκριση Εξουσιών, δηλ. η πεμπτουσία της Δημοκρατίας , ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία συζευγνύονται με « κουμπάρο» ένα Υπουργό και μερικές φορές μάλιστα με περισσότερους από ένα κουμπάρους, τα λεγόμενα « Συναρμόδια» Υπουργεία, ενώ η Δικαστική και Εκτελεστική Εξουσία συζευγνύονται με κουμπάρο τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης. Οι Υπουργοί δηλ. είναι συγχρόνως Νομοθέτες και Εκτελεστές του Νόμου. Ουδείς έλεγχος και όπως λέει ο Λαός « Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».
Φυσικά αποτελέσματα της παραπάνω αθλιότητας είναι η Βουλευτική ασυλία, η παραγραφή των αδικημάτων, η...
πελατειακή συνείδηση   και η διαφθορά.
Μια νέα Αναθεώρηση του Συντάγματος ( η πέμπτη ή η έκτη, αν δεν με απατά η μνήμη μου, από το 1864 μέχρι σήμερα), είναι ΕΛΛΗΝΙΚΩΣ αναγκαία. Όμως η αναθεώρηση έστω και αν ακόμη αποφασισθεί τώρα, θα πραγματοποιηθεί μετά παρέλευση οκτώ ετών κατά την διάρκεια των οποίων θα συνεχιστεί η σημερινή άλιωτης. Λέγω ΕΛΛΗΝΙΚΩΣ αναγκαία διότι ουδείς εκ των Ευρωπαίων Εταίρων έχει υιοθετήσει το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτού. Ο Ευρωπαίος Υπουργός το βράδυ γίνεται Νομοθέτης, όπως και ο Έλληνας. Ο Ευρωπαίος όμως πολίτης ένεκα της παιδείας του σέβεται τον Νόμο και υπακούει σ΄αυτόν. Ο Έλληνας πολίτης όμως γεννημένος ελεύθερος, ζει , αγωνίζεται, πολεμά και πεθαίνει για την Ελευθερία, όχι μόνο για τον εαυτό του, όπως έχει αποδείξει κατά την μακραίωνη ιστορία του, αλλά και για τον ΑΝΘΡΩΠΟ γενικότερα και ειδικότερα για τον Ευρωπαίο εταίρο. Ο Έλληνας έχει στο DNA του το Ελευθερία και Νόμος, κατά το Ηθική και Πολιτική, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΩΚΗΣΑΝ. Κατά συνέπεια θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχει ο άθλιος Κοινοβουλευτισμός για να παρεκκλίνει από τον Νόμο. Και « δυνατότητες» υπάρχουν πολλές:
-          Η προτεραιότητα της Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η εκτέλεση των Νόμων, αλλά η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ του Υπουργού, με αποτέλεσμα την δημιουργία πελατειακής συνείδησης και διαφθοράς.
-          Το περίφημο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που εφαρμόζεται μόνο ως προς το ΕΣΧΕΣ
-          Η Βουλευτική ασυλία η οποία δημιουργεί πολίτες δύο κατηγοριών, αυτούς που υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους και αυτούς που δεν πρόκειται ποτέ να τις υποστούν.
-          Η παραγραφή και η μη ποινικοποίηση των αδικημάτων και ιδιαίτερα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής που αποτελούν εγκλήματα κατά της νομοταγούς κοινωνίας.
΄Ομως αγαπητοί συμπατριώτες η νομοθετική ρύθμιση της πιο πάνω προτεινόμενης Διάκρισης των Εξουσιών, δηλ. η Αναθεώρηση του Συντάγματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υποχρεωτική καθόσον το γράμμα του Συντάγματος της Ελληνικής Πολιτείας ,άρθρο 26 ( Διάκριση των εξουσιών), αναφέρεται σε Εξουσίες ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ και στο οποίο γράμμα από καιρό σε καιρό, ευκαιρίας δοθείσης, τα τελευταία τριάντα οκτώ χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί κομπορρημονουντες αναφέρονται, πλην όμως ειρωνικώς , υποτιμώντες την νοημοσύνη του ακροατηρίου τους, την νοημοσύνη του καλόπιστου και πάντα προδομένου Ελληνικού λαού.
Στην διάκριση των εξουσιών αναφέρθηκε τις προάλλες σε συνέντευξή του ένας από τους δέκα μνηστήρες του Πρωθυπουργικού θώκου και αρχηγούς ισαρίθμων κομμάτων φιλοδοξούντων να μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Η αναφορά του όμως αυτή, ως μη πειστική, πέφτει στο κενό διότι αναφέρθηκε σε « ένα-δύο ή και περισσότερους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς». Δεν ήταν δε και πειστική διότι διαβλέπει Κυβέρνηση Συνεργασίας. Τον δικαιολογώ απόλυτα, διότι ουδείς από τους λοιπούς εννέα Αρχηγούς συμφωνεί με το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτού και συνεπώς μόνο με αυτοδυναμία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την εξαγγελία του. Η αυτοδυναμία όμως είναι ανέφικτη διότι το κόμμα του οποίου τώρα ηγείται είναι συνυπεύθυνο κατά το ήμισυ για το κατάντημα της Πατρίδας μας και την οικονομική αθλιότητα στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός Λαός.
Το άλλο κόμμα, το κατά το άλλο ήμισυ, συνυπεύθυνο για την αθλιότητα που ανέφερα, το κόμμα του «υπάρχουν λεφτά» και του « μαζί τα φάγαμε», όχι μόνο δεν έχει τίποτε νέο να παρουσιάσει προεκλογικά, αλλά συνεχίζει να εμπαίζει τον Ελληνικό Λαό αφού η νέα Ηγεσία του έχει αντικαταστήσει την λέξη « ληστεία» με την λέξη « προσφορά», καθώς ό νέος αρχηγός του εζήτησε συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για αυτά που « έγιναν» , αντί για αυτά που επράξαμε ή παραλείψαμε να πράξουμε και ευχαρίστησε τον Ελληνικό Λαό για την « προσφορά του» και όχι για την Ιώβεια υπομονή του μετά την καταλήστευσή του.
Η αυτοδυναμία, αγαπητέ κύριε Σαμαρά, είναι στο χέρι σου, αρκεί να βρεις τρόπο να πείσεις τον Ελληνικό Λαό για την σοβαρότητα των προθέσεών σου. Αρκεί να του παρουσιάσεις και να του αναλύσεις την έννοια του διαχωρισμού των Εξουσιών, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα που θα έχει ο διαχωρισμός αυτός, εδραιώνοντας χρηστότητα και διαφάνεια στις πράξεις και παραλείψεις τόσο της Πολιτικής Ηγεσίας όσο και όλων των βαθμίδων της Δημόσιας Διοίκησης.
΄Ενας τρόπος για να πεισθεί ο Ελληνικός Λαός για την σοβαρότητα των προθέσεών σου είναι ο εξής.: Η «λίστα» του κόμματός σου να συμπληρωθεί με ονόματα υποψηφίων βουλευτών που συμφωνούν με εσέ, δηλ. πιστεύουν στην διάκριση των εξουσιών, θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν την έννοια αυτής της διάκρισης στους ψηφοφόρους των εκλογικών περιφερειών τους και θα υπογράψουν Πρωτόκολλο Τιμής ότι μετά την εκλογή τους δεν θα απαιτήσουν, ούτε καν θα σκεφθούν να ζητήσουν υπουργοποίηση.
Ας δοθεί επί τέλους ένα τέλος στην φαυλότητα, την φθορά του πολιτικού μας συστήματος όπως λειτουργεί σήμερα, ας επιβληθεί με κάποιο τρόπο ένας προληπτικός έλεγχος στις πράξεις των πολιτικών, καταργώντας όλες αυτές τις παράλογες διευκολύνσεις της διαφθοράς και ας θεσμοθετηθεί ποινή εσχάτης προδοσίας σε παλαιούς και νέους πολιτικούς που αγνοούν τις ευθύνες τους, παραπλανούν και εκμαυλίζουν τον Λαό, αδιαφορούν για τα συμφέροντα της Ελλάδας ως Κράτους και ως ΄Εθνους , κρύβονται πίσω από την ασυλία τους και τα πορίσματα των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής στα οποία επιβραβεύεται η παροιμία « κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: