Σελίδες

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σφιχτά τις ζώνες ασφαλείας και καλή τύχη;...

Το ρεπορτάζ...

«Δήλωση-σοκ έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού των πολιτών από τα ΜΜΕ και τις τράπεζες, με την απειλή της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή...

Με τη δήλωσή του αυτή, ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε να εννοηθεί ότι τελικός στόχος του «σχεδίου» δημιουργίας πανικού από τα ΜΜΕ και τις τράπεζες είναι η ανάσχεση της ανόδου που φέρεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των νέων επαναληπτικών εκλογών...».

Κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έκανε το παρακάτω σχόλιο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα μπορούσε η εβδομάδα 6-13 Μαϊου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ως εβδομάδα ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας...».

Το σχόλιο...

Υπάρχει ένα ανέκδοτο όπου ένας οδηγός μπαίνει κατά λάθος στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας. Μετά από λίγα λεπτά ακούει στο ραδιόφωνο μια προειδοποίηση προς τους οδηγούς, πως ένα αυτοκίνητο έχει εισέλθει στην αντίθετη λωρίδα και πορεύεται με μεγάλη ταχύτητα…

«Μόνο ένας;» σχολιάζει «Εδώ να δεις τι γίνεται: Όλοι αντίθετα πάνε...».

Ας δεχτούμε την υπόθεση πως όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και όλες οι φωνές σε αυτά ανεξαιρέτως συμμετέχουν σε κάποια συνωμοσία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας τα σβήσουμε λοιπόν από το χάρτη τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δεν θα παρακολουθούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα σενάρια πιθανής εξόδου της χώρας από το ευρώ με μια άτακτη κατάρρευση με αποκαλυψιακές συνέπειες, είναι καθημερινό εκτεταμένο φαινόμενο.

Μιλάνε για συνέπειες όπως: καταρρεύσεις τραπεζών, επιδρομές σε σούπερ μάρκετ, κινητοποίηση του στρατού... και πολλά άλλα.

Ολόκληρος ο παγκόσμιος τύπος μετέχει στη συνωμοσία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι δυνατόν η ερμηνεία της πραγματικότητας με απαρχαιωμένες ταξικές αναλύσεις και ανάλογες θεωρίες συνωμοσίας να οδηγούν κάποιους σε τόσο στρεβλές αναγνώσεις;

Είναι δυνατόν άνθρωποι με ελεύθερη πρόσβαση της πληροφόρησης να πιστεύουν πως η εκπληκτική άνοδος των ποσοστών τους στο 20% τους έχει καταστήσει στόχο κάποιας παγκόσμιας συνωμοσίας;

Συγκρίνοντας τον ελληνικό τύπο με το διεθνή βρίσκω τον πρώτο, πολύ πιο ψύχραιμο για τα πιθανά σενάρια που έχουν δρομολογηθεί. Τόσο ψύχραιμο που πολλά ΜΜΕ θα μπορούσαν να κατηγορηθούν από τους αναγνώστες τους πως τους προειδοποίησαν με την αρμόζουσα ένταση, έτσι ώστε να προλάβουν τα χειρότερα αν...

Στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αντιληφθούν την διαφορά που υπάρχει μεταξύ του 7%, του 17% και του 47% στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Με το 7% μπορείς να λες ό,τι θέλεις. Σπάνια μετέχεις σε αποφάσεις και σπάνια φέρεις ευθύνη και για τα λεγόμενα και πολύ περισσότερο για τα πεπραγμένα.

Στο 17% ενδέχεται αν είσαι αξιωματική αντιπολίτευση αποτελείς κυβέρνηση εν αναμονή. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στο 17% είναι να μιλάς με την αλαζονεία του 47% και να συμπεριφέρεσαι με την ανευθυνότητα του 7%...


Προχθές ο αγαπητός σε πολλούς αριστερούς νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν έγραφε πως η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρω μπορεί να είναι και θέμα μηνός και έδινε συμβουλές στις ευρωπαϊκές αρχές να πάρουν μέτρα για να αποφύγουν τις συνέπειες άλλες χώρες.

Έλεγε λοιπόν πως καθώς αυτό ενδέχεται να δρομολογήσει φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες του νότου να είναι έτοιμες οι αρχές να άρουν την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων και να επιβάλουν όρια στις αναλήψεις. Προτείνει το μέτρο αυτό να συνδυαστεί με άνοιγμα των πιστώσεων από την ΕΚΤ για να μην υπάρξει κατάρρευση του συστήματος.

Δεν έχω καθόλου καλή γνώμη για το μέτωπο του δικομματισμού που κυβέρνησε τα τελευταία τριάντα χρόνια και χρεοκόπησε τη χώρα και την κοινωνία.

Πιστεύω πως στην συντριπτική πλειοψηφία αυτοί που μας κυβέρνησαν ήταν πολύ περισσότερο ανεπαρκείς απ’ όσο έπρεπε και πολύ περισσότερο διαφθαρμένοι και πελατοκράτες απ’ όσο άντεχε το σύστημα.

Δυστυχώς δεν έχω καλύτερη γνώμη γι’ αυτούς που «ράβουν» κουστούμια να τους αντικαταστήσουν. Θα αποδειχτούν και στους δυο τομείς χειρότεροι.

Η ερμηνεία του κόσμου με προκαταλήψεις και θεωρίες συνωμοσίας μοιάζουν με κάποιον που οδηγεί ενίοτε και με 200 χλμ τη ώρα και στο παρμπρίζ έχει μια ζωγραφισμένη την εικόνα μιας ευθείας λεωφόρου.

Όπερ, φορέστε τις ζώνες σφιχτά...


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: