Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιστρέφει την εντολή ο Τσίπρας - Νέες εκλογές προ των πυλών


Επιστρέφει την εντολή ο Τσίπρας - Νέες εκλογές προ των πυλών


Σήμερα το βράδυ, μετά την ομιλία του ενώπιον της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας την διερευνητική εντολή.
Η απόφαση για την επιστροφή της διερευνητικής εντολής ελήφθη χθες κατά την διάρκεια μακράς σύσκεψης που έγινε στην Κουμουνδούρου και πριν από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι αν δεχτούν ψήφο ανοχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα στρέψουν εναντίον τους, τούς πολίτες που ψήψισαν την συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
Η πρόκληση τόσο από την πλευρά της Συγγρού όσο και από το ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει με την στήριξή τους είναι γεγονός ότι «ζόρισε» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έψαχναν έναν εύσχημο τρόπο να ακυρώσουν την διαδικασία της διερευνητικής εντολής χωρίς να φανεί ότι είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την νέα προσφυγή στις κάλπες.
Ως εκ τούτου επέσπευσαν τις διαδικασίες οι οποίες αρχικώς επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Πέμπτη και αποφάσισαν να ορίσουν τα ραντεβού με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο που τα είχαν αφήσει για...
την τελευταία ημέρα σήμερα για τις 6 και επτά το απόγευμα.
Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να κάνει μία επίδειξη ισχύος βλέποντας χθες και σήμερα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα όπως πχ. τους οικολόγους Πράσινους, την Κοινωνική Συμφωνία και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αφήνοντας για την τελευταία ημέρα την «υποχρέωση» να δει τους εκπροσώπους του δικομματισμού.
Παράλληλα, αξίωσε χθες μπροστά στις κάμερες γνωρίζοντας εκ των πραγμάτων ότι αυτά που ζητάει είναι ανέφικτα να αποσύρουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος τις υπογραφές τους από τα Μνημόνια και την δανειακή σύμβαση.
Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου έβγαλε οδηγία να αποσυρθούν τα στελέχη της από τις τηλεοράσεις και τα ραδιοφωνα μετά το «φιάσκο» της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Δημήτρη Στρατούλη (Βήμα FM) ο οποίος είπε ότι οι καταθέσεις των ιδιωτών θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη.
Οι δηλώσεις Στρατούλη προκάλεσαν αναταράξεις στην Κουμουνδούρου όπου και έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο από κλήσεις ιδιωτών που διαμαρτύρονταν για τις απειλές...δέσμευσης των μικροκαταθέσεών τους. Τελικώς ο κ. Στρατούλης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση δίνοντας την δική του ερμηνεία στα όσα είπε.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο συγκρότησης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με την συμμετοχή όλων των κομμάτων της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, των Οικολόγων και άλλων δυνάμεων. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και μάλιστα να πάρει και το μπόνους των 50 εδρών ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.
Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες ημέρες θα διευκρινίσει γραπτώς στο εκλογοδικείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει συνιστώσες, αλλά τάσεις, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr θα προσβάλλει και την συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου ως προς το μπόνους ισχυριζόμενος ότι δεν το δικαιούται η ΝΔ καθώς αυτό παραχωρείται για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στο σκεπτικό του θα αναφέρεται ότι από την στιγμή που η ΝΔ δεν κατάφερε με τις επιπλέον 50 έδρες να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση τότε δεν τις δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: