Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ευχηθείτε ο Τσίπρας να μην είναι δικός τους! Οι δικαιολογημένοι φόβοι ενός ψηφοφόρου του!!!!



  

Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λότσιου Σ.Βασίλη


‟Οι κατάσκοποι είναι το σπουδαιότερο στοιχείο του πολέμου, επειδή σ αυτούς βασίζεται η δυνατότητα ενός στρατού να κινείται”.
‟Οι κατάσκοποι δεν είναι χρήσιμοι, αν δεν έχουν κάποια έμφυτη νοημοσύνη” . ‟Ένα πονηρό και ξεδιάντροπο άτομο (σας θυμίζει τίποτα;) είναι πιο επικίνδυνο από τα βουνά και τα ποτάμια” !!!.
Σουν Τζού ‟Η τέχνη του πολέμου”



Η παντελής έλλειψη παιδείας, η χρόνια απόκρυψη βασικών οικονομικών γνώσεων στο Ελληνικό σχολείο (ΟΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ) και οι ασταμάτητοι …αεροψεκασμοί, φαίνεται ότι έχουν φέρει αποτελέσματα και ο λαός , η κοινή γνώμη, φαίνεται να μη μπορεί να δει το παιχνίδι που ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα οι ελληνόφωνοι πράκτορες των τραπεζιτών παίζουν στη πλάτη του. Οι δανειστές έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην εκλεγούν τα δυο μεγάλα κόμματα, με έξωθεν παρεμβάσεις που ενώ φαινόταν ότι δήθεν τα βοηθούν θέτοντας  εκβιαστικά διλλήματα, ουσιαστικά στρέφαν τον κόσμο στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι εντός των τοιχών πράκτορες από την άλλη, με επιλογές αυτοκτονίας (βλέπε σιμπιλίδιδες) με κωλοτούμπες ολκής και με πασιφανή ψέματα, φρόντισαν να πάρουν όσο το δυνατόν μικρότερα ποσοστά. Όλοι ξέραν ότι μια κυβέρνηση με τα δυο μεγάλα κόμματα αυτή τη στιγμή, θα έφερνε επανάσταση. Άρα τα κανόνισαν έτσι ώστε να υπάρξει σύγχυση και ακυβερνησία , ενώ το ξεπούλημα θα συνεχίζεται από την κυβέρνηση παπαδήμ(ι)ου που αντισυνταγματικά και χωρίς να οριστεί μεταβατική κυβέρνηση, συνεχίζει να κυβερνά και να...
υπογράφει συμβόλαια ξεπουλήματος. Από την άλλη, αυτή η ακυβερνησία θα δώσει την δικαιολογία που θελαν για την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε και την μετάσταση της κρίσης σε όλη πλέον την Ευρώπη. Τώρα θα φανεί ότι δε φταίει το μνημόνιο, αλλά η μη εφαρμογή του, λόγω της ακυβερνησίας.
  
    Το θέμα είναι πλέον - και με δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα - ποιοι είναι δικοί τους και ποιοι όχι στο βαθμό που γνωρίζουμε ότι ο εχθρός είναι  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΣ στην επιλογή επιδέξιων και υπεράνω υποψίας ελληνόφωνων (πάντα) πρακτόρων .
    Πριν μπούμε όμως στο μήνυμα του άρθρου, θα ήταν καλό να προσδιορίσουμε μερικά βασικά σημεία, απόρροια αφενός της λογικής και αφετέρου της οικονομικής επιστήμης, παράμετροι οι  οποίες έχουν βιαστεί όσο τίποτε άλλο στις βιβλικές αυτές μέρες των μνημονίων.

1ον : Δεν έχει καμιά αξία η ‟απαγκίστρωση” , η ‟επαναδιαπραγμάτευση” ή δεν ξέρω τι, του μνημονίου. Σημασία έχει η απαγκίστρωση ,ή η καταγγελία των ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Εκεί είναι η ουσία της υπόθεσης .Τα συμβόλαια δηλαδή που οι ελληνόφωνοι πράκτορες των τραπεζιτών παράνομα και πραξικοπηματικά υπέγραψαν και με τα οποία με όρους που ούτε οι ίδιοι οι κατακτητές θα υπέγραφαν ,υπονόμευσαν την εθνική κυριαρχία και την περιουσία της χώρας μας με όρους,όπως ο ακόλουθος, που ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ  (άρθρο 14 παρ 5 του 1ου μνημονίου - που επικυρώθηκε με την υπογραφή του 
2ου-: ‟η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει, ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά την ίδια, ή τα περιουσιακά της στοιχεία”).ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ (ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟ) ΕΛΛΗΝΑ ; 
    Τα μνημόνια, απλά δίνουν κατευθύνσεις, δεσμεύσεις για να ‟ευοδωθούν” οι στόχοι των δανειακών συμβάσεων και οι αλλαγές τους, σε τίποτα δεν αλλάζουν τον υπέρτατο κίνδυνο  
- που πλέον φαντάζει μοίρα - κατάσχεσης εθνικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας, λόγω ‟πτώχευσης” (λες και τώρα δεν είμαστε πτωχευμένοι) . Απλά, με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ξεγελάσουν τον λαό, δίνοντάς του την εντύπωση πως αν όντως διαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα είναι νίκη της χώρας μας, του χ πολιτικού και ελπίδα ανάκαμψης . Στην πραγματικότητα ,αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σημαίνει συμφωνία να πεθάνουμε όχι σε ένα, αλλά σε δυο ή τρία χρόνια και μάλιστα αμαχητί αφού πρώτα θα μας έχουν κλέψει κάθε περιουσιακό στοιχείο.

2ον Στην πρώτη σελίδα των μακροοικονομικών άνευ διδασκάλου και στο κεφάλαιο των ‟οικονομικών κύκλων”, γίνεται σαφές ότι : ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!! Κόψιμο δηλαδή νέου χρήματος (ευρωομόλογα στη περίπτωσή μας), αύξηση και όχι μείωση των κρατικών δαπανών, κρατικοποιήσεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις, για έλεγχο της παραγωγής και της οικονομίας γενικά . Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή, από αυτό που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι …γνωστοί. Γιατί ; Μα γιατί ο στόχος , η αποστολή τους, είναι να γονατίσουν την χώρα μας όχι να την ανακάμψουν. Παρατηρείστε τις διαφημίσεις (νόμιμηχρηματοδότηση - έλεγχος των ΜΜΕ)  των τραπεζών και θα καταλάβετε ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιρρώνουν την έλλειψη ρευστότητας, όπως ακριβώς στην κρίση του  1929  – ’30, προτείνοντας μόνο καταθετικά προϊόντα.
     Βασικό στοιχείο λοιπόν στη προσπάθεια ανάκαμψης μιας οικονομίας μετά από κρίση , είναι η κοπή νέου χρήματος. Στο βαθμό έτσι, που ξέρουμε τι λέμε, δεν είμαστε πράκτορες των τραπεζιτών (το λέω για κάποιους καθηγητάδες πανεπιστημίου) και θέλουμε το καλό της Ελλάδας, η δημιουργία εθνικού νομίσματος είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ! Το χρήμα είναι εργαλείο όχι προϊόν, που κάποιοι έχουν και κάποιοι όχι. Δεν υπάρχουν ευρώδεντρα (που μας τρέφουν) και μόνο η ΕΚΤ έχει !  Κατανοήστε το, χωνέψτε το αυτό, είναι κλειδί στην οικονομική σκέψη και επιστήμη. Δείτε το παράδειγμα : είμαστε 3 φίλοι ,έχουμε χωράφια ,μπράτσα, μηχ/τα και αποφασίζουμε την παραγωγή π.χ σταριού . Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε ; Σπόρο, καύσιμα κλπ. Τα έχουμε αυτά ;  Όχι, (όπως ισχύει σήμερα) άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρότι έχουμε τα πάντα. Δεν μπορεί λοιπόν να έρθει το κράτος , να μας δώσει ζωγραφιστά ΑΤΟΚΑ παλιόχαρτα – εργαλεία, ώστε να αγοράσουμε σπόρο και καύσιμα και στο τέλος, μόλις πουλήσουμε την παραγωγή μας , να τα επιστρέψουμε ; Γιατί να μην γίνεται αυτό ; Τι θα πει ιδιώτες τραπεζίτες ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟΚΟΣ , ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΚΟΣ ; ( Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα ΣΕ ΞΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ;!!! ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ;)
       Όποτε οι επίδοξοι σωτήρες μας (ακόμα και αυτοί με καλές προθέσεις)  ξεδιπλώνουν τα προγραμματικά τους μνημονιακά ‟ισοδύναμα”, ή προτάσεις  εξόδου από τα μνημόνια, οι εγκάθετοι δημοσιογράφοι αμέσως ρωτούν πιεστικά: ‟ …και αν μας διώξουν έξω από το ευρώ τι θα γίνει, που θα βρείτε λεφτά να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις, θα γυρίσουμε στη δραχμή” ;   Αυτοί αμέσως πανικοβάλλονται και αρχίζουν γαργάρες ,ενώ η απάντηση είναι σαφής και νομοτελειακή : ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΤΟΚΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑ , ΘΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑ ΜΕΣΑ, ΑΦΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟ . (Στο άτοκο εθνικό νόμισμα, δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι εγκληματίες τραπεζίτες) 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ τουλάχιστον για μια πενταετία ό,τι και να γίνει. ‟…και αν η δραχμή υποτιμηθεί …τόσο και ένα ΒΜW – εκεί πάει το μυαλό τους ακόμα – γίνει στη χώρα μας διπλάσιο σε τιμή, τι θα γίνει” ; Τίποτα ! Θα τους ξεπληρώνουμε με πληθωριστικό νόμισμα (ούτως ή άλλως άτοκο και δικό μας θα είναι) .‟Ναι όμως , επιμένουν , έτσι οι ξένοι που θα έχουν στα χέρια τους τόσες πολλές δραχμές, θα έρθουν και θα αγοράσουν ολόκληρη την Ελλάδα…κλπ” . Μα πως θα γίνει αυτό; Το κράτος δεν μπορεί να θεσπίσει νόμους που θα απαγορεύουν οποιαδήποτε αγορά εθνικού πλούτου ; ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ, όταν έχουν αυτόχθονες αρχηγούς. Δε θα χρειαζόταν ο παραπάνω όρος (άρθρο 14 παρ 5) στη δανειακή σύμβαση αν δε ξέραν οι δανειστές – εισβολείς, ότι οποιαδήποτε προσφυγή σε παγκόσμιο δικαστήριο θα δικαίωνε αυτόματα την χώρα μας και κάθε χώρα, αφού κανένα δικαστήριο δεν είναι δυνατόν να αρνηθεί ασυλία σε μια χώρα και να την τιμωρήσει επειδή επέλεξε να ζήσουν οι πολίτες της και να μην πληρωθούν οι δανειστές και όχι το αντίθετο. Κι όμως το αντίθετο επέλεξαν και προωθούν οι ελληνόφωνοι πράκτορες των τραπεζιτών και με τις δανειακές συμβάσεις ,αλλά και με τη δημιουργία του ‟ταμείου εξυπηρέτησης δημόσιου χρέους” (sic)! Προσέξτε : συμφώνησαν να δημιουργήσουν ταμείο, όπου όλα τα έσοδα του κράτους από φορολογία και δανεισμό, θα μαζεύονται εκεί και θα εξυπηρετούνται πρώτα οι δανειστές και μετά ο ελληνικός λαός!!!!!! Πρόκειται για παγκόσμια …πρωτοτυπία αυτοκτονίας κράτους και καταδίκης του λαού του σε πείνα και θάνατο.
    Η χώρα πρέπει να ετοιμάζεται για να κόψει δικό της νόμισμα, αν καταλαβαίνουμε κατ’ ελάχιστον την κατάσταση που δημιουργείται (http://www.xrimanews.gr/oikonomia/32047) και τους κινδύνους να μας βρει μια έξοδος” από την ευρωζώνη χωρίς δικό μας νόμισμα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, έχουν αποφασίσει να μας πετάξουν έξω, όχι επειδή μας μισούν,αλλά επειδή θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν ως αιτιολογία-άλλοθι για την δήθεν κρίση της Ευρώπης που επιθυμούν ώστε να προωθηθεί ο νέος διατροφικός κώδικας και να εγκατασταθεί παγκόσμια κυβέρνηση η οποία θα επιδοθεί ανεμπόδιστα στη μείωση του πληθυσμού του πλανήτη. Κάθε άλλη θεωρία περί πολέμου που θα δημιουργήσουν αν κόψουμε δικό μας νόμισμα που υπονοούν οι πράκτορες σαμαράς ,βενιζέλος κλπ, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο . Η ευθύνη προσδιορισμού των εννοιών δημοκρατία ,ανεξαρτησία ,πολιτική ήταν δική τους τόσα χρόνια. Αν γνώριζαν ότι ζούμε σε κόσμο απειλών και εξελίξεων χωρίς την συμμετοχή μας, έπρεπε να μας το πουν εδώ και δεκαετίες, όχι τώρα ! 
    
Τι χρειάζεται ; Ξεκαθάρισμα στο μυαλό μας ότι με βάση την οικονομική επιστήμη,η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε (ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ Ε.Ε) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΤΟΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ! Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη μέσα σε μια ένωση λύκων που μας επιβάλει πλαφόν στην παραγωγή μας και εμπορικούς περιορισμούς αυτοκτονίας. Όλοι πλέον παραδέχονται – και σωστά -  ότι η ανάκαμψή μας θα στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν είναι δυνατόν, δε στέκει οικονομικά, η οικονομία να βρίσκεται κάτω από την δαμόκλειο σπάθη έλλειψης τραπεζογραμματίων , και εμπορικών περιορισμών και με ένα σκληρό νόμισμα (ευρώ) που μόνο τη Γερμανία και τις χώρες με οικονομίες εντάσεως κεφαλαίου (βιομηχανικές) ωφελεί .
  
 Να αφήσει τα χαζά λοιπόν ο κ.Τσίπρας, να δει τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΨΙΘΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ! ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΡΙΣΚΑ , ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ …ΠΑΙΧΝΙΔΙ ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ . ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΙ!
   ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ : ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ! ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ !
    ΣΑΜΑΤΣ ΤΙ , που λέει και ο λαός !!!
Υ.Γ : Αν και ο κ.Τσίπρας (που τον ψήφισα) είναι εφεδρεία του ίδιου συστήματος (φοβάμαι πολύ που όλοι φαίνεται να δουλεύουν γι’ αυτόν),τότε δεν υπάρχει τίποτα, οι εκλογές ήταν και είναι παρωδία και η μόνη λύση βρίσκεται στα όπλα και αμέσως 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οχι απλα παρωδια, αλητεια σκετη.
τα χουντοκαναλα ολημερις και ολονυχτις δινανε μνημονιακα καθηκια
στην γενικη θεαση.

ομως φιλε, οτι και να κανουνε, εθνικο νομισμα θα ερθει,το πιο πιθανο μετα απο αιματοχυσια, αφου οι νομοι της οικονομιας ειναι σαν τους φυσικους νομους.
και οποιος παραβιαζει τους φυσικους νομους τρωει το κεφαλι του.
εννοειται,οτι και ο χυδαιος αυτος λαος των ορτοντοξ νεορωμιων,θα φαει το κεφαλι του,αφου με την ψηφο του,κανει κρα οτι οι αλητες που επιλεγει, ειναι εικονα και ομοιωση του.
οσονουπω εσεις εκει απο την ηπειρο, θα πρεπει να το χαρειτε αυτο που ερχεται, αφου το μπουρδελο της αθηνας,απο νοικοκυραιους που σας παρελαβε απο την οθωμανικη διοικηση( 40 δημοτικα σχολεια σε ολα τα ζαγοροχωρια επι αλεξη νουτσου),σας εκανε διακονιαραιους(σημερα τα ζαγοροχωρια οχι σχολεια δεν εχουν,αλλα ουτε ανθρωπους)./