Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αλβανός λύνει το ζήτημα της ονομασίας.


Αλαλάζει το κυβερνοκρατούμενο ΜΙΝΑ για την χωρίς προηγούμενο γκάφα των Σκοπιανών Ταχυδρομείων, όπως βλέπουμε σε σχετικό δημοσίευμα με τιτλο: "Τα Μακεδονικά Ταχυδρομεία διευθύνονται από Αναλφάβητους".

Η Σκοπιανή Ταχυδρομική Υπηρεσία προχώρησε σε εκτύπωση νέας σειράς γραμματοσήμων για το πρόγραμμα "Η Μακεδονία στην ΕΕ" στα οποία απεικονίζονται διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα αυτό είναι ο αλβανικής καταγωγής Nexhat Alija, ο οποίος από λάθος (;) παρέληψε το γράμμα Ε από το όνομα του κρατιδίου, με αποτέλεσμα αυτό να αναγράφεται στα γραμματόσημα ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΔΟΝΙΑΣ, λύνοντας έτσι, το μακρόχρονο ζήτημα της ονομασίας!

Αναρωτιέται λοιπόν έξαλλος ο Σκοπιανός αρθρογράφος ποιοί διευθύνουν...
την Ταχυδρομική Υπηρεσία της πΓΔΜ καθώς είναι περίεργο να μην μπορούν να συλλαβίσουν σωστά το όνομα της ίδιας της χώρας τους. Αναφέρει δε ότι οι επιχειρήσεις έχουν μολυνθεί με προβλήματα αναλφαβιτισμού από το 2001, όταν οι αγράμματοι.. βουνήσιοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με το αλφάβητο των Σκοπίων και να λάβουν υψηλές θέσεις σε κυβερνητικές/κρατικές επιχειρήσεις. Και καταλήγει με το εξής ειρωνικό, έμπλεο ρατσισμού, σχόλιο:

"Ούτε ο διευθυντής του προγράμματος, ούτε το τμήμα γραφιστικής παρατήρησαν το λάθος αυτό. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να μιλάς "Μακεδονικά" και να είσαι εξοικειωμένος με το αλφάβητο για να παρατηρήσεις αυτό το λάθος".

Παροτρύνει τέλος τους αναγνώστες να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του προγράμματος, δημοσιεύοντας την ηλεκτρονική του διεύθυνση και το τηλέφωνο του.

MacedoniaHellenicLand.Eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: