Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πριν αλέκτωρ λαλείσαι άρχισαν τα όργανα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα πέρασε …σύριζα από την καταστροφή της στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί οσονούπω από φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, αναλαμβάνει το δυσκολότερο έργο που ανέλαβε ελληνική κυβέρνηση από το βράδυ της πτώσης της χούντας.
Στην προσπάθεια αυτή, τι το πιο φυσικό και πατριωτικό να συμμετείχαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Όμως, στην Ελλάδα το παράλογο είναι εκείνο που τις
περισσότερες φορές φαίνεται λογικό και προκρίνεται.
Πριν ακόμη φύγει το λιβάνι από το προεδρικό μέγαρο όπου έγινε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, πριν καν ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπουργών, η παλαβή αριστερά από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να τορπιλίσει τα πάντα.
Να ακυρώσει κάθε προσπάθεια. Να τη διεμβολίσει. Να την επικρίνει.

Με ανακοίνωσή του ο συρφετός των συνιστωσών της δραχμής, επιτίθεται σε μια κυβέρνηση που ακόμη δεν έχει ορκιστεί!
Βγάζει, μάλιστα το συμπέρασμα ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν...
πείθουν ότι μπορούν να παράξουν έργο.
Επαναλαμβάνουμε, ότι η ανακοίνωση έγινε πριν ακόμη ορκιστεί κυβέρνηση, στις δυσκολότερες στιγμές του Έθνους, με τη δική τους απουσία χαρακτηριστική.

Πρωτοφανές γεγονός για τα κοινοβουλευτικά ήθη από κάποιους νοσταλγούς των κομμουνιστικών παραδείσων, όπως τουλάχιστον ευαγγελίζονται οι περισσότερες συνιστώσες.
Και επίσης πρωτοφανής, η συνεχιζόμενη χωρίς διακοπή από τους νέους συνοδοιπόρους του Φωτόπουλου και του Κολλά παλινδρόμηση της χειρός…
Η παλαβή Αριστερά δεν φαίνεται ότι επιθυμεί να αφήσει τη χώρα να ησυχάσει.
Τα όργανα άρχισαν νωρίς νωρίς.
Ας ελπίσουμε ότι τώρα η ελληνική κοινωνία ξέρει..

Για τη δεοντολογία αλλά και το γραφικό της υπόθεσης ιδού η ανακοίνωση:

«Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών. Πρόκειται για μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες.
» Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνισθεί από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά. Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: