Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

«Στρατηγέ» Τσαλικίδη εξακολουθείς να μας ντροπιάζεις. Εκμεταλλεύεσαι την ετεροδικία και δεν παρουσιάζεσαι να λογοδοτήσεις ενώπιον του κυπριακού λαού!

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την μη έκδοση Τσαλικίδη στην Κύπρο (KOUKOUVAGIA.COM)

Νέα εμπλοκή σημειώνεται στο θέμα της τραγωδίας στο Μαρί και στην έναρξη της δίκης. Δεν θα εκτελεστεί το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Πέτρου Τσαλικίδη, σύμφωνα με απόφαση των δικαστικών Αρχών της Ελλάδας.

Να μην εκδώσει τον τέως αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Πέτρο Τσαλικίδη στις κυπριακές Αρχές, που τον ζητεί προκειμένου να τον δικάσει για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε πέρσι τον περασμένο Ιούλιο στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, αποφάσισαν οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα...
εκδόσεων, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε ο Ελλαδίτης αξιωματικός, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα των κυπριακών διωκτικών Αρχών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ελληνική στρατιωτική δικαιοσύνη -δια του στρατιωτικού εισαγγελέα Αθηνών- απήγγειλε ήδη σε βάρος του κατηγορίες για την έκρηξη στην Κύπρο. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι εκκρεμεί ποινική διαδικασία στην Ελλάδα, αποφασίστηκε να μην εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές μετά την άρνηση του κ. Τσαλικίδη να παρουσιαστεί στο επαρχιακό δικαστήριο της Λάρνακας όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η πολύνεκρη τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν 13 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 60.

Ο Ελλαδίτης υποστράτηγος, που έχει δηλώσει ως τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτων εξ αμελείας μαζί με άλλα επτά άτομα. Η έναρξη της δίκης έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές λόγω της απουσίας του κ. Τσαλικίδη. Κατά την προ ημερών -δεύτερη χρονικά- αναβολή προσδιορίστηκε η 21η Ιουνίου ως νέα ημερομηνία για την έναρξη της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: