Σελίδες

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΣΙΠ(ου)ΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ



Πριν από λίγες μέρες, ο αρχηγός του Συνασπισμού – Σύριζα κτλ, Αλέξης Τσίπρας, ήρθε στην Ξάνθη.Το κόμμα του είναι πάντα πρωτοπόρο σε μεγάλα λόγια: ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμός, δικαιώματα των μειονοτήτων, κατανόηση του Άλλου και διάφορες άλλες βαρύγδουπες εκφράσεις….. Με όλα αυτά ο ΣΥΝ – Σύριζα κτλ αποβλέπει να κερδίσει αγνούς αριστερούς και ανθρώπους που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αφού ήρθε λοιπόν στην Ξάνθη, όλοι οι Πομάκοι περιμέναμε να αναφερθεί σε εμάς και στη γλώσσα μας ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάταια περιμέναμε!! Ο κ. Τσίπρας μίλησε μόνο για τουρκική γλώσσα στα σχολεία ενώ δεν...
τόλμησε ούτε μία φορά να πει τη λέξη Πομάκος ή Πομακοχώρια. Κάτι είπε για ορεινό όγκο (φράση του κεμαλικού ρατσισμού) και για τα προβλήματά των ανθρώπων του.
Με τη στάση του αυτή ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του αποδεικνύουν πως ούτε προοδευτικοί είναι ούτε πραγματικοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δηλαδή οι 40.000 Πομάκοι της Θράκης δεν είμαστε άνθρωποι; Δεν έχουμε τη δική μας γλώσσα; Δεν έχουμε τα δικά μας ήθη και έθιμα; Δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του ο κ. Τσίπρας για Πομάκους; Όπως φαίνεται εκεί στην Αθήνα μερικοί πολιτικοί είναι όπως στα Πομακοχώρια της Ροδόπης: δεν έχουν κεραίες να πιάνουν ελληνικά κανάλια και βλέπουν μόνο τουρκικά! Η Ζαγάλισα λοιπόν από σήμερα θα κάνει μία μεγάλη προσφορά: θα τους αγοράσει κανά δυό κεραίες μπας και σιγά σιγά βλέποντας ελληνική τηλεόραση αρχίζουν να μαθαίνουν για τους Πομάκους και τα Πομακοχώρια.
Κάποτε η Αριστερά υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των «μικρών»(πληθυσμιακά) λαών και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Κάποτε η Αριστερά υπερασπιζόταν τους λαούς που δέχονταν φυσική ή πολιτισμική γενοκτονία. Σήμερα φαίνεται τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η πολιτισμική γενοκτονία των Πομάκων από τον κεμαλοτουρκικό φασισμό δεν ενοχλεί τους «αριστερούς» της Ελλάδας ή τον Συνασπισμό – Σύριζα κτλ. Αυτοί μόνο όπου δουν επαγγελματία τούρκο τρέχουν από πίσω του. Μιλάνε μόνο για δικαιώματα συλλόγων και ενώσεων που ιδεολογικά πιστεύουν στον κεμαλικό φασισμό.
Περίεργο πράγμα τελικά: αριστεροί να υπερασπίζονται συλλόγους που φέρονται ρατσιστικά και φασιστικά απέναντι σε Πομάκους και Ρωμά. Μπράβο πολυπολιτισμός!!!
(τεύχος 24, Δεκέμβριος 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: